Hozzátáplálás. Tényleg nem fog enni a gyerek később semit, és válogatós lesz?
Azt nem tudom, hogy lehet leállítani (talán csúnyán be kell neki szólni, vagy az a legjobb, ha a férjed állítja le), de abszolút nincsen igaza, egy ekkora baba emésztőrendszere nagyon fejletlen még.
Talán ha azt mondanád, hogy az orvos mondta? Talán a "tekintély" hatással van rá.
Bőven elég, ha hat hónaposan kezded, szép fokozatosan! Egyáltalán nincs elkésve, sőt! 3 hónaposnak semmi szüksége nincs szilárd ételre.
Én úgy csináltam, hogy 3-4 naponta próbáltam ki egy-egy új ízt, kevertem is őket.
Pl.: az első héten, mikor betöltötték már a 6 hónapot, kezdtem almával, majd banánnal, barackkal. Van, akinek mindegyiktől fáj a hasa, ki kell tapasztalni. Nálunk nem volt gond, így ezeket kevertem is egymással. Aztán jött a sütőtök, krumpli, később meggy, gesztenye, brokkoli, cukkini stb. Van, amelyik elsőre bevált, van, amit azóta sem esznek meg.
Szerintem nyugodtan köszönd meg az anyósodnak, hogy próbál segíteni, de hagyja, hogy majd te eldöntsd, hogy mikor és mit eszik a babád! Ugyanis ő a te gyermeked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!