Akiknek rosssz-evő, illetve válogatós a gyereke mivel próbálkozik? Segítség kellene, mert már tanácstalan vagyok!
A tejci alatt a sima tejet érted, vagy még szopizik?
Kisfiam is keveset eszik, főleg most, hogy beteg. 21 hónapos, de még szopizik, aminek momentán nagyon örülök, mert sokat segít most a folyadék pótlásban is. Ennyi idősen ő is keveset evett, de aztán lassan megjött az étvágya. Adj neki azt amit szeretne, ne erőltesd, mert csak rosszabb lesz sajnos.
Tudom,.hogy nagyon idegesítő, de sajna a kínálgatáson kívül nem nagyon lehet mit tenni, legalábbis nekem eu a tapasztalatom.
Az enyém is 16 hónapos. A nagy melegben csak a tejet itta meg egy paradicsomot evett meg egész nap. Egyébként az enyém a húst nem akarja megenni meg a csokoládés dolgokat sem szereti.
Most például csak úgy eszi meg a dolgokat ha ő ehet, főleg kézzel. Kiszedem neki a borsólevesből a zöldségeket a leve nélkül, hagyom hűlni és akkor főleg kézzel, megeszi. Együtt eszik velünk. Szinte mindent megeszik a húson kívül. Azt össze szoktam neki turmixolni főzelékkel akkor nagy ritkán megeszi...
8-as vagyok...
valamiért előbb elment a hozzászólásom, nem fejeztem még be...
Szóval tegyétek magatok közé az etetőszékét, szedd ki neki a kaját a saját tányérjába, kezdjetek el enni, beszélgessetek másról, ne figyeljetek rá, és majd lassan elkezd enni. Ne tömd, meg ne idegeskedj ezen. Ha egy hónap múlva se eszik így, akkor lehet továbblépni. Az étkezések között ne adj neki enni semmit sem. Kerüld a csokoládé, keksz stb. kajákat. ezeket felejtsd el egy időre. Vannak szakaszok amikor az enyém sem akar enni, mert rossz evő, de ezzel a módszerrel lényegében eszik valamennyit. Például palacsintából meg borsólevesből elég sokat megeszik (másfél palacsinta + egy szedőkanálnyi zöldség a levesből)
8-as...
Ja igen és kézzel eszi mert most megunta a kanalat, de ha így is eszik a lányod ez ne zavarjon, majd később ismét eszik kanállal is.
ilyen előkét szerezz be, ha kézzel is eszik ebbe bele ejti aztán innen is ki tudja szedegetni evés közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!