Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miről lehet beszélgetni egy...

Miről lehet beszélgetni egy kisbabás, kisgyerekes szülővel?

Figyelt kérdés
2013. aug. 17. 18:05
1 2
 11/13 Babeli Zurzavar ***** válasza:
na akkor mondom az allaspontom: ha idegen, mondjuk jatszoteres tarsasagban vagyok, akkor a kezdeti kommunikacios csatornat a gyereken keresztul talalom meg, ergo Rola/Roluk kezdunk el beszelgetni. Ha mar kialakult kozosseg van, akkor belecsoppenek egy beszelgetesbe idegenkent, ezert igyekszem felvenni a beszelgetes fonalat, ha baba tema ha nem. Ha en is reszeve valok ugyanannak a tartsasagnak idovel, akkor a tapasztalatom azt mutatja, hogy a beszelgetes kis szazalekat emeszti fel a gyerek, minden szulo uditonek erzi, ha vegre felnott tarsasagban, felnott temarol beszelhet. A nem jatszoteres barati tarsasagban pedig a gyerek, mivel a tarsasag resze, nem kepezi a kozeppontot, ugy ahogy a tarsasag egyik tagja sem. Ha epp gond van vele, vagy vicces eset tortent, elmeseljuk, megvitatjuk, ugyanugy, ahogy a baratok kozul barkiet, ha felnott ha gyerek. Es van a harmadik kategoria az emberek akikkel nem akarok beszelgetni, mert erdektelenek szamomra, azokkal is azt vettem eszre hogy tobbet jon szoba a baba, mert masban nem vagyunk erdekeltek. mondjuk ennyi erovel a balkonnovenyemrol is beszelhetnek, csak az eppen nem foglalkoztat annyira mint az idom 90szazalekat kitevo gyerekem. szoval akikkel talalkoztal, vagy nem a barataid, de szerettek volna Veled valamilyen kontaktot teremteni, vagy szimplan erdektelen coltal szamukra, ezert a legelrettentobb, szamodra legzavarobb temat hoztak fel.
2013. aug. 17. 21:38
 12/13 anonim ***** válasza:
Ez egy érdekes kérdés. 2 éve vagyok itthon. A mi újság veletek című kérdésre elég rövid válaszom szokott lenni. Be vagyok zárva egész nap egyedül a gyerekkel. A játszótér meg bolt nem éppen esemény. Szóval hősiesen bevallom, hogy mesélnem nincs miről, csak a gyerek. De szívesen társalgok bármi másról is.
2013. aug. 17. 21:42
 13/13 anonim ***** válasza:

Hát tudjátok, én mint kisgyerekes szülő bármiről szívesen beszélgetek, de ez igazán attól függ, hogy kivel. A szomszéd bácsival nem szoktam megtárgyalni a családi életemet, csak a kert és az időjárás körül folyik a társalgás. A barátnőmmel mindenről beszélgetünk. A fórumokon csak arról, ami felkelti a figyelmemet és amihez értek, van tapasztalatom, hozzá tudok szólni, esetleg még segíthetek is. De bizony sok játszóteres anyuka csak arról beszél, hogy mit tud már a gyereke, ki hogyan és milyen hősiesen szült, meddig szoptatott és mit főzött. Nem hiszem, hogy érdekelne ott bárkit, hogy éppen mit olvastam a múlt héten, mert ezek felületes kapcsolatok. Akikkel meg jóban vagyok, ismerős anyukák, szintén sokmindenről lehet beszélgetni, de tény, hogy a gyerekek vannak a központban, ami egyébként teljesen normális, ez köt össze minket.

Nem tudom, kérdező, te mire gondolsz ez alatt? Nem tudsz beszélgetni a szülőkkel, vagy zavar valami, vagy készülsz egy barátodhoz akinek kisgyereke van és zavarban vagy?

2013. aug. 17. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!