Mit csináljak, hogy 4 hónapos babám ne hajnali 5-kor kelljen? Egyszerűen nem alszik vissza. Most este 9-kor teszem le. Más is van ezzel így?
Más is, igen. 4 hónapos baba még nagyon kicsi! Előfordul ritkább esetben, hogy átalusszák ilyen kicsin is az éjszakát, de ez tényleg nem gyakori.
Amit tehetsz: LÉGY TÜRELEMMEL! El fog jönni az az idő, amikor végigalhatjátok az éjszakát. Ha nem bírod, akkor próbálj nappal te is aludni vele egy kicsit!
Vannak szülők,akik 10-11 után rakják le a kicsit, de én nem vagyok ennek híve, mert a későn fekvéshez jobban hozzászoknak, s arról nehezebb leszoktatni őket. Én is beleestem anno egyik gyermekemmel ebbe a hibába. Nekem három van.
A kicsi baba, mindaddig fel fog kelni éjszaka, amíg nem tud annyit enni este, ami tápanyagban kitart neki reggelig. Majd, ha többet fog enni, akkor van esély, hogy tovább aludjon.
Visszaalvás...hm... ez babafüggő. Lehet trükközni. Nálam az vált, be, hogy szopizás után visszaraktam. Tök csönd az egész házban. Majd én is visszafeküdtem, s ő ezt látta (mellettem volt a kiságya). Akárhányszor játszani, kommunikálni, éberkedni akart volna, én nem reagáltam rá. Általában bejött a trükk, és ő is visszaaludt. Persze azért az is előfordult, hogy keservesen sírni kezdett, na ekkor persze azért felkeltem hozzá. Itt is a türelem, ami a legfontosabb!
Készülj fel, mert van gyerkőc, aki nagyon sokáig nem alussza végig az éjszakát. Az én első fiam 2 (!!) éves koráig kelt fel minden éjszaka hajnali 4 körül. A másik 2 babánál már rutinosabb voltam.
Egyet értek az előttem szólóval!
S ha nincs senki más,aki felkelhet néha helyetted, akkor aludj nappal, amennyit csak bírsz! A krónikus fáradtság nem szokott jókor jönni, próbáld ezt elkerülni! Házimunka stb. passzold át egy pár hétig valakinek, hogy tudj pihenni nappal. Ha nincs kinek, akkor is hagyd későbbre a lényegtelenebb dolgokat, most a pihenés fontosabb, pláne ha szoptatsz még!
Elhiszem, hogy végtelennek tűnik a dolog, kb. 3-4 hónap kevés alvás (aki nem szokott hozzá) első gyerkőcnél sokkoló tud lenni. De tényleg csigavér! El fog ez múlni!
:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!