Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, hogy 4 hónapos...

Mit csináljak, hogy 4 hónapos babám ne hajnali 5-kor kelljen? Egyszerűen nem alszik vissza. Most este 9-kor teszem le. Más is van ezzel így?

Figyelt kérdés
2009. okt. 28. 15:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
örülj neki, hogy végigalussza az éjszakát :) amúgy nekem 6 hós a kislányom, idáig este fél 9-től aludt reggel 8-ig, de már kb. 2 hete ő is hajnali 5-6 körül kel. Hamarabb megéhezik. Szerintem ez van a Te piciddel is. Én gyorsan kikapom az ágyból, cicire teszem és ő is én is vissza alszunk a nagyágyban :)
2009. okt. 28. 15:29
 2/11 anonim ***** válasza:

Más is, igen. 4 hónapos baba még nagyon kicsi! Előfordul ritkább esetben, hogy átalusszák ilyen kicsin is az éjszakát, de ez tényleg nem gyakori.

Amit tehetsz: LÉGY TÜRELEMMEL! El fog jönni az az idő, amikor végigalhatjátok az éjszakát. Ha nem bírod, akkor próbálj nappal te is aludni vele egy kicsit!

Vannak szülők,akik 10-11 után rakják le a kicsit, de én nem vagyok ennek híve, mert a későn fekvéshez jobban hozzászoknak, s arról nehezebb leszoktatni őket. Én is beleestem anno egyik gyermekemmel ebbe a hibába. Nekem három van.

A kicsi baba, mindaddig fel fog kelni éjszaka, amíg nem tud annyit enni este, ami tápanyagban kitart neki reggelig. Majd, ha többet fog enni, akkor van esély, hogy tovább aludjon.

Visszaalvás...hm... ez babafüggő. Lehet trükközni. Nálam az vált, be, hogy szopizás után visszaraktam. Tök csönd az egész házban. Majd én is visszafeküdtem, s ő ezt látta (mellettem volt a kiságya). Akárhányszor játszani, kommunikálni, éberkedni akart volna, én nem reagáltam rá. Általában bejött a trükk, és ő is visszaaludt. Persze azért az is előfordult, hogy keservesen sírni kezdett, na ekkor persze azért felkeltem hozzá. Itt is a türelem, ami a legfontosabb!

Készülj fel, mert van gyerkőc, aki nagyon sokáig nem alussza végig az éjszakát. Az én első fiam 2 (!!) éves koráig kelt fel minden éjszaka hajnali 4 körül. A másik 2 babánál már rutinosabb voltam.

2009. okt. 28. 15:39
 3/11 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előttem szólóval!

S ha nincs senki más,aki felkelhet néha helyetted, akkor aludj nappal, amennyit csak bírsz! A krónikus fáradtság nem szokott jókor jönni, próbáld ezt elkerülni! Házimunka stb. passzold át egy pár hétig valakinek, hogy tudj pihenni nappal. Ha nincs kinek, akkor is hagyd későbbre a lényegtelenebb dolgokat, most a pihenés fontosabb, pláne ha szoptatsz még!

Elhiszem, hogy végtelennek tűnik a dolog, kb. 3-4 hónap kevés alvás (aki nem szokott hozzá) első gyerkőcnél sokkoló tud lenni. De tényleg csigavér! El fog ez múlni!

:-D

2009. okt. 28. 16:25
 4/11 anonim ***** válasza:
az enyém is 5-kor kel. csak amúgy 8 hós, nem 4... és mégis. és én nem alszom napközben, mert szerintem ebben semmi durva nincs. ja, és amúgy még 1-2-szer fent van az éjszaka folyamán (pár percre csak, épp csak hogy igyon)
2009. okt. 28. 16:29
 5/11 A kérdező kommentje:
Hajnal ötig ő éppen ötször kell, nem alszik addig egyfolytában, és mind az ötször eszik is,tehát nem azért kell fel mert éhes, mivel 7-kor szik legközelebb....
2009. okt. 28. 16:43
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem ártana akkor értelmesebben felrakni a kérdést!!!
2009. okt. 28. 17:48
 7/11 A kérdező kommentje:
Utólsónak üzenem, ő se különb,mivel nem a kérdésre válaszolt.
2009. okt. 28. 18:00
 8/11 A kérdező kommentje:
De most tényleg,segítene valaki?
2009. okt. 28. 18:01
 9/11 anonim ***** válasza:
nem igazán értem, hogy mit vársz? milyen receptet? szerintem kb. semmit nem tudsz ezzel tenni. majd változik, majd lesz jobb is. most ez van... ennyi idősen nálunk is PERCRE pontosan ébredt 12-kor, 3-kor, 6-kor, stb... ez ilyen... mi is 5kor nekiállunk játszani, mókázni, indul a nap... aztán 9körül persze kidől, olyankor van egy kis pihi nekem is, de aludni én olyankor már nem tudok
2009. okt. 28. 21:46
 10/11 anonim válasza:
Szia! Hú, hát nem lehet könnyű. Talán nappal alszik sokat. Én még egész kicsi korában ha sokat aludt nappal finoman felébresztgettem, aztán ha nyűgös álmos volt letettem, de hamar ráált, hogy nappal legyen virgonc, hamar ádalusta az éjszakákat. Próbáld finoman apránként átállítani. Nekem bejött. Sok sikert.
2009. okt. 28. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!