Járt már valaki hasonló helyzetben?
Kérdésedre válaszolva, szerintem nem jó, hogy csak 2 kg-t hízott. Az enyém kis súllyal született, nagyon bukós volt, gyakran éjjel hányt is, sokat köhögött, sok ment félre neki. A védőnőm szerint csak a felesleg jön ki ilyenkor, így alig kapott már szinte enni, még is megmaradt a bukás. Alig gyarapodott szegénykém. Végül kipróbáltuk először a bukásra kifejlesztett tápszereket, az nem vált be, aztán a nutriton-t. Írtad, hogy nem vált be valamilyen bukótápszer előetetéshez...én a Nutriton-t javaslom (anyatejhez és tápszerhez is keverheted - az enyém fele-fele arányban kapta ezeket), nálunk az hozta a megváltást! Végre elkezdhettem emelni az adagját, és szép lassan alább hagyott a bukás. Nem voltak öklendezések, hányások, egyre kisebb adagok jöttek vissza és egyre ritkábban. Az enyém is mozgékony volt mindig is. Ehhez képest, amikortól elkezdtük a Nutriton-t, onnantól kezdett el szépen gyarapodni, és míg más babák 6-7 hóanpos kortól már lassabb mértékben híznak, nála megmaradt a gyarapodás mértéke. 9-10 hónaposan már bőven a korosztályának megfelelő volt a súlya. Most 11 hónapos és 9,7 kg!!! Pedig ezerrel pörög egész nap, még is látom, hogy csak a Nutriton után jöttek rá a hurkák! Visszanézve a régi képeket látom, hogy tényleg milyen csont és bőr volt a kicsikém míg bukott. (Attól, hogy ül, áll, és alig van vízszintben, illetve szilárdat eszik már, előfordul még mindig a bukás - mai napig használjuk a sűrítőt a reggeli és esti tejecskéhez.)
Én a helyedben próbálnék segíteni a bukáson, mert nem jó ez így, ahogy leírtad.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!