Tölcsérmellkassal született a babám, van itt más is hasonló helyzetben?
igen az én kisfiamnak is van enyhe tölcsérmellkasa,csak akkor látszik ha pl csuklik.
8,5 hónaposan mégis milyen gyógyúszásra járatná a babát a kedves doki?max babaúszásra,de az teljesen felesleges,mert ott a baba teljesen passzív,az anyuka tologatja ide oda,nem magától úszik.4 éves kortól fogunk mi járni,a mi dokink azt mondta teljesen felesleges előtte,voltunk dévény tornásznál is,ő sem javasolta hamarabb.Azért kíváncsi lennék milyen gyógyúszás van 8,5 hónaposnak,és arra is milyen az a "gyógyúszás".mert gyógytornáról hallottam de gyógyúszásról nem :-)
Nem akarlak elszomorítani egyébként,de túl sokat nem fog javulni a helyzet,még akkor sem ha napi 5 órát úszik,meg lehet műtetni,ha nagyon behorpad,de azt is csak a tini korban.Egyik ismerősömnek most csinálták,egy fém lapot (vagy mit)tettek be neki,és nem látszik semmi.
Mindenképpen elviszem ortopédiára, mert a gyerekorvos is azt mondta, hogy szakorvos javaslatára támogatja a tb a gyógyúszást. Kíváncsi vagyok mit mond, mert eddig én is azt olvastam mindenhol, hogy 3-4 évesen kezdik el az úszást.
Kisfiamnak sajnos eléggé látszik, mondjuk főleg akkor, ha nagy levegőt vesz, vagy csuklik. Úgy féltem őt! :(
Köszönöm szépen a válaszokat.
Igen, olvastam a műtétről is. Legalább ilyen is van.
Ortopédiára mindenképpen elviszem, majd megírom, hogy mit mondott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!