Melegkiütés lehet? Volt valakinek hasonló?
Kisfiam hátán, és néhol a mellkasán pár napja apró piros kiütések jelentek meg. Olyan kis rücskös az egész háta. Ma már kevésbé volt piros, de olyan mintha smirglit simogatnék.
Most délután voltunk a doktornőnél, szerinte melegkiütés, és ha váltottam mosószert mostanában (igen, váltottam), akkor valószínű az, vagy pedig valamilyen étel.
Fenistil cseppet írt fel, meg Calciumot, még nem váltottam ki őket. Vettem a DM-ben ultra sensitive mosószert, amivel eddig is mostam a ruháit, holnap átmosom őket azzal.
Azt vettem észre, hogy nappal kicsit szebb, este fürdésnél pirosabb. Ma bekentem sjea vajjal, mert a doki néni nem írt semmi kenőcsöt rá, csak azt mondta, hogy fürdessük a gyógyszertári mosdó kenőccsel.
Kicsit szkeptikus vagyok a melegkiütést illetően. Vagy az allergia is okoz melegkiütést? Én azt gondolom, hogy lövése sincs, hogy mi lehet.
Valakinek volt már hasonló?
Kislányomnak 4 hónapos kora óta apró pöttyök voltak a tarkóján, mindig kérdeztem mi az, azt mondta a doki, kidörzsöli a nyakánál a ruha. Aztán egyre nagyobbak lettek a pöttyök, de nem hirtelen, hanem hónapok alatt. Elvittem végül a bőrgyógyászatra, mert nem hittem már, persze a háziorvos tudta nélkül, merthogy ilyen pici babát ne vigyek a bőrgyógyászhoz, ott kiderült ,hogy futószemölcs, szegénynek le kellett kaparni őket, azt már a Heim Pálban, aztán mikor máshol is már jött ki, elvittem magán bőrgyógyászhoz, ott 1*-i kezeléssel és antibiotikummal végleg elmúlt. Úgyhogy végül is én nem azt mondom, hogy egy háziorvosnak + védőnőnek mindenhez értenie kell ,de azért egy szemölcsöt igazán megállapíthatna, vagy legalább küldjön el vele valahova, mert a gyerek közben már másfél éves lett és már fél az orvosnál ,akkor is ,ha csak meghallgatja, vagy a torkát nézi meg, mert azt hiszi megint szemölcsöt vágnak ki róla.Pedig eddig élvezte az orvosjáratot. Dehát nekem is előbb kellett volna cselekednem...
Mindenhol van rajta, vagy csak a hátán?
Köszönöm szépen a válaszokat. Én is inkább ekcémára gyanakszom, mert régebben is voltak kis száraz foltjai, de a testápolótól eltűntek. Azért gondolok a mosószerre, mert csak a ruhával fedett részeken van, a hátán és a mellkasán, oldalán, az arcán és a lábán egyáltalán nincs (egyelőre). Bár az arcán mintha néha látnék piros pöttyöket, de azok el is tűnnek.
Mi is sokáig használtuk a gyógyszertári fürdetőt, most 17 hónapos a kisfiam, és most tegnap megint visszatértünk rá, több mint egy éves koráig csak azzal fürdettük. Eddig meg először Gabit, majd Biodermát használtunk, mert a Gabitól láttam, hogy kezd kiszáradni a bőre.
Most meg kísérletezünk, hogy mi lehet a háttérben. Én még gyanakszom a csokira is, mert eddig nem nagyon evett, de most Húsvétkor kapott egy csomót a rokonoktól, és azért evett belőle.
Mindenesetre mindenképpen elviszem bőrgyógyászhoz, ha nem javul hamarosan. Nekem is az a meglátásom, hogy a háziorvosok csak találgatnak. Ráadásul a mostani nem is a miénk volt, csak helyettesített, és szó szerint kb. 2 perc alatt rázott le minket :(.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!