Volt valaki hasonló helyzetben? Hozzátáplálási kérdés!
Bárcsak az enyém akarna cicizni (5 hónapos éppen ma).
Szerintem ne erőltesd ha semmi nem kell neki, talán még nem elég érett a hozzátáplálásra. Az enyém a savanyú almát is eszi, mást még nem adtam neki. A cicitől viszont a hideg rázza.:-(
Ha az enyém lenne anyatejes (tápszert is kellett adnom), én 6 hónapos koráig meg se próbáltam volna neki mást adni.
Nincs elkésve semmivel.:-) Ne aggódj.
Ne siettesd, kicsi még, nem akarja. A szoptatáspártiak szerint akkor érett meg a baba a hozzátáplálásra, ha tud ülni, van foga, nem tolja ki a kanalat a szájából, csippentő fogással tud fogni. Örülj, hogy tudod szoptatni. Több babát is ismerek, akik 7-8 hónapos korukig csak szopiztak, nem is kóstoltak semmit, nem érdekelte őket. 1,5-2 évesek, teljesen jól fejlődnek, esznek, nem válogatósak.
érdemes megnézni:
A "Szoptatásért" Magyar Egyesület 2010. októberében hiánypótló kiadványt jelentetett meg a hozzátáplálásról, amelyben kérdés-felelet formájában tárgyalja a hozzátáplálással kapcsolatos leggyakoribb témákat.
◦Mikor érdemes elkezdeni a hozzátáplálást?
◦Milyen jelekből látszik, hogy a csecsemő érett a hozzátáplálásra?
◦Mennyit kellene szopnia egy félév körüli babának?
◦És később, a második félévben?
◦Mit adjak először enni a kisbabámnak?
◦Milyen sorrendben vezessem be az egyes alapanyagokat?
Elsőként. Az almát sok gyerek nem szereti. Nem kell erőltetni. Savanyú. A répa menni szokott, sok baba a sütőtökért van oda meg vissza... Amúgy akkor sincs baj, ha mindent kiköpköd, nem fogad el semmit. Van baba, aki csak 7-9 hónaposan kezd rendesen enni, és makkegészségesek, semmi bajuk nincs tőle. Egyébként kb (tehát plusz- mínusz pár hét) 6 hónapos korukig van egy olyan reflexük, hogy ha bármi van a szájukban (cicit, cumit kivéve, mert az más forma és az már szopásra késztetni őket) azt kilökdösik a nyelvükkel. Igazából ez védi őket pl ha felbüfiznek valamit. Szóval próbálgasd, de ne erőltesd, vagy akár hagyhatod is, pár hét múlva újrakezded. És NE várd meg, hogy sírjon, üvöltsön az éhségtől, mer te nem akarsz ayatejet adni annyit. Így azt tanulja meg, hogy az evés egy rossz dolog, és nagyin könnyen válik majd evészavaros kamasszá, illetve felnőtté.
Örülj neki, hogy szopizik! Az a legjobb tápláléka, fél éves koráig nem is kéne mást adni, ha van tejed.
nem értem, hogyha anyatejes, akkor minek erőltetni, siettetni. 6 hónapig úgy tudom, hogy ráér, elég kóstoltatni.
látszólag a baba sem szeretné. én nem erőltetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!