Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy csináljátok, hogy mindenr...

Hogy csináljátok, hogy mindenre jusson idő egy nap alatt?

Figyelt kérdés
Valamelyik tennivaló mindig valami más rovására megy.Ha időben elkezdek takarítani későn tudok bevásárolni,későn lesz ebéd,a babám étkezése is csúszik.Ha nem teszem meg szalad a lakás,ami frusztrál.Ha mindent megcsinálok,alig marad energiám,hogy a babámmal aktívan foglalkozzak.Ti hogyan csináljátok?
2013. aug. 13. 18:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Reggel fél 7-kor ébred a fiam, eszik, átöltöztetem, peluscsere. Mivel nem alszik vissza, irány a vásárlás (piac)

Mikor hazaérünk leteszem pihenni. Addig megfőzök és mivel nem kell ott állni egyfolytában, mosogatok, elindítok egy mosást, portörlés bármi végezhető. Ha felébred közbe hozom a babakocsiba vagy kompba és beszélek hozzá közbe végzem a dolgom. Utána játszunk sokat. Délre ebéd van mindíg ezzel a technikával. Délután mikor játszik vagy alszik kivasalok. Este sose fekszem úgy le hogy a konyha ne legyen rendbetéve, így reggel csak a vásárlás a lényeg.

2013. aug. 13. 20:28
 12/17 anonim ***** válasza:

2 gyerekem van: 3 éves és egy fél éves!

Vasalni nem vasalok,nagyon jól kirázom,kihúzogatom a ruhákat teregetéskor!

Mosogatógépem van!

Főzni gyorsakat főzök,reggel mikor felébrednek a gyerekek és még meséznek,kómázank feldobom a kaját,előtte este esetleg megpucolom a zöldégeket,krumplit majd hideg vízbe beteszem a hűtőbe!vagy feldarabolom a hagymát,lezárós edénybe beteszem a hűtőbe vagy lepácolom a husit egyszóval egy kicsit előre készülök a másnapi kajához!

Szombaton délelött Apa elmegy velük sétálni én akkor felporszívózok felmosok.

Kedd szerda körül felsöprök felmosok!

Azon kívül meg darabokba mint ahogy az egyik válaszoló írta:ha van 10 percem mikor alszanak vagy éppen eljátszanak magukba a gyerekek akkor letörlök egy polcot vagy lepokhátlanítok egy helységet vagy kitakarítom a hűtöt.

Ha fürdőszobát takarítok,vízkőtlenítek akkor is Apát vagy Anyukám mikor beugrik munkából jövet megkérem hogy addig menjenek ki az udvarra a gyerekekkel nem szívják a vegyszer szagot!

Este fürdés után bepakolom a mosógépbe a ruhákat reggel csak gomb megnyom!

Amúgy meg a rendrakás,pakolás folyamatosan megy!Nemhagyom eluralkodni a káoszt mert akkor itt ülnénk a játékhegyeken és a kuplerájon!

2013. aug. 13. 21:41
 13/17 anonim ***** válasza:
Én mindent meg tudok csinálni mellette. Porszívózni hetente 2x szoktam,ebből 1x hétvégén,amikor apa is itthon van,a másik alkalom pedig hét közepe táján,ilyenkor ő is "segít",vagy legalábbis díszkíséretet kap a porszívó :D főzni nem nagyon főzök magamnak,ilyen instant tésztás leveseket szoktam venni,azokat nagyon szeretem. Hétvégén muszáj főznöm,addig apa játszik a fiúnkkal,nekem ez is kikapcsolódás lett már :) mosni is egyszer mosok egy héten,több adagot. Vasalni nem nagyon szoktam,csak ha muszáj,én is szépen kihúzkodom a ruhákat mosás után,így nem lesznek gyűröttek. Bevásárlást akkor intézem,amikor van időm rá,a fiam csak üveges ételt eszik (sajnos).
2013. aug. 13. 22:26
 14/17 anonim ***** válasza:

Sok ilyesmi kérdés van, keress rá, jó ötleteket sokat adtak már ilyen téren, főleg a több gyerekesektől jönnek a jó ötletek.

Én amúgy 2 naponta főzők, hetente 1-szer bevásárolok, hétköznap legfeljebb kenyeret, tejet kell venni. Előre tervezem meg a hetet. Takarítani minden nap kicsit takarítok, de úgy szoktam, hogy amelyik nap főzők, aznap csak nagyjából takarítok, a nem főzős napra hagyom meg a nagyját. Sok típusú ételből tripla adagot készítek és fagyasztva teszem el, hogy a zsúfolt napokon is legyen kaja. Vasalni nem vasalok. ÉLes hámozó, nagyon jó aprítógép, ami szeletel, turmixol stb) rengeteget gyorsít a munkámon. Gyors kajákat főzők. Amúgy meg a lényeg szerintem, hogy állíts fontossági sorrendet, és az legyen meg ami neked a legfontosabb. Számomra a minőségi gyerekkekkel töltött idő, amit általában szabadlevegőn töltünk, illetve a meleg étel.

Ha szalad a lakás, kaját rendelek, vagy elmegyünk egy közeli kifőzdébe. Séta is megvan, kaja is és mosogatni sem kell.

2013. aug. 13. 23:50
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha csak egy lakásunk lenne, szerintem nem lenne gond. De egy nagy családi házunk van, amihez tartozik egy nem túl nagy kert is, amit azért szintén gondozni kell, mert a füvet nyírni, öntözni kell, a gaz is folyton jön. Közben meg a lakás belül is legyen rendben. Mindezt egy másfél éves gyerek mellett úgy, hogy várjuk a másodikat. A párom segít, ahol csak tud, de dolgozik, utána tesz-vesz a ház körül, és a házimunka nagy része nekem jut.

Hát nem jut idő mindenre. A kert gazos, a vasalatlan ruha néha napokig áll egy kupacban. Főzni sem tudok minden nap. Ráadásul így 9 hónapos terhesen már nem is bírom fizikailag. Szerencsére anyukám elég gyakran itt van, és amit tud, megcsinál, de neki is nagy háza van, ahol egyedül kell mindent csinálnia a fűnyírástól a takarításig, mellette még munkája is van. Ő valahogy jobban be tudja osztani az idejét, mint mi. Sok múlik ezen is!

2013. aug. 14. 01:25
 16/17 anonim ***** válasza:
Reggel főzök,amikor még alszik, ha olyat eszik pl tízóraira amit egyedül is tud enni, közben elmosogatok. Mosást nem tart semeddig sem bepakolni a gépbe, így az nem okoz gondot, teregetésben szokott "segíteni" :) Naponta porszívózok, így már megszokta a lányom, közben vagy játszik vagy követ engem amerre megyek. Kisebb bevásárlást séta közben intézem, nagy bevásárlást pedig a férjemmel együtt.
2013. aug. 14. 06:26
 17/17 anonim ***** válasza:
Reggel felkel 6körül,7körül reggeli.Fél 8kor elindulunk apával mi is,de mi a boltba megyünk.Haza érünk,játszunk még meg kipakolunk.Eszik és alszik.Amig alszik,felteszem a kaját,elmosogatok,konyhát takaritok.Simán belefér a wc takarítás is,felsöprés.Felmosás is belefér.Elpakolok.Ha felkelt,beinditom a mosást.Ebédet figyelem közbe.Utána majd kiteregetés.Ha megint alszik és felkelt,akkor porszívó.Ezekre mind lenne idő minden nap,de mivel szeretek pihenni,így van hogy a kicsi kijön a konyhába utánam,addig elmosogatok meg nem csinálok egy napon semmit.
2013. aug. 14. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!