Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi okozhatja, hogy ilyen...

Mi okozhatja, hogy ilyen gyors a mozgásfejlődése a babámnak?

Figyelt kérdés

6 hetesen már felemelte és önállóan tartotta a fejét.

8 hetesen fordult az oldalára.3 hónaposan hátról hasra.

4 hónaposan vissza.5 hónaposan kezdett el mászni,rá 2 hétre már stabilan önállóan ült.6 hónaposan állt fel először a kiságyban.Most töltötte a 7 hónapot.Már mindenhol feláll.

Sétál az ágy és a bútorok mellett.

Volt másnak is,hogy így fejlődött a babája?

Mikor tanult meg önállóan járni?A későbbiekben ez a gyors mozgásfejlődés nem okozott gondot?

Köszönöm annak,aki válaszol!

2013. aug. 13. 17:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Én kérek elnézést, félreértettelek.
2013. aug. 13. 17:55
 12/22 anonim ***** válasza:
2 éves és 4 hónapos a kislányom. Igen, ezt én is leírhattam volna, amikor 1 éves volt szépen ment a játszótéren, azt már "csak halkan" merem leírni, hogy milyen stabilan és hogy többször inkább futott mint sétált. Teljesen egészséges sőt...Mi sem vezetgettük, se bébikomp. Nem esett sokszor, inkább ő maga megállt és leguggolt, ha úgy érezte "túlzásba vitte" :D. Gratulálok az ügyes és egészséges babádhoz.
2013. aug. 13. 17:57
 13/22 anonim ***** válasza:

Gratulálok, nagyon ügyes a baád! Az enyémhez képest meg egyenesen csodababa!

(10,5 hónapos volt mikor elkezdett mászni. Rengeteg tornáztatás után. És még most sem az igazi a járása , most 17 hónapos.)

2013. aug. 13. 18:16
 14/22 Kiscsillag7906 ***** válasza:

Szia. Barátnőm kislánya ugyanígy fejlődött mint a te babád. 9 hónaposan már stabilan járt.

Boldog babázást.

3fiú anyuja

2013. aug. 13. 18:26
 15/22 Kiscsillag7906 ***** válasza:
Még azt elfelejtettem leírni, hogy most 5 éves a kislány, nem okozott nála semmi gondot, hogy ilyen gyors volt a mozgásfejlődése. Nagyon okos, értelmes leányzó.
2013. aug. 13. 18:28
 16/22 anonim ***** válasza:
Szerintem szimplán nagyon aktív kisgyerek,az enyém is,ő már pár naposan emelgette a fejét,1 hetesen tartotta, 2 hónaposan már a kezén támaszkodott,5 hetesen fordult először hasról hátra,de 2 hónapos korától vált rendszeressé,3 hónaposan már forgott mindkét irányba,5 hónaposan mászott,6 hónaposan felállt,mászott rá pár hétre már ült, 7 hónaposan sétált a bútorok mellett,8 hónaposan kapaszkodás nélkül állt fel,guggolt le,fel le mászott az ágyról,székről,10 hónaposan már lépegetett kapaszkodás nélkül,de 11 hónaposan korától jár,a finom mozgásai is gyorsan fejlődtek,beszélni is hamar kezdett, a szobatisztaság is hamar jött,nagyon hamar önálló akart lenni,4 hónappal múlt 2, szobatiszta 4 hónapja, összetett mondatokban beszél fél éve,semmi probléma vele értelmileg és fizikailag is nagyon fejlett doktornő,védőnő és néhány ismerős óvónő szerint egy 3 éves szintjén van mindenben,tehát nálunk egyátalán nem volt probléma,Ő ilyen gyors és rohan
2013. aug. 13. 18:38
 17/22 anonim ***** válasza:

Az enyém is emelte a fejét pár naposan, csodálkoztam is rajta.:)

Én is olvastam azt a kérdést amiben egy anyuka a visszamaradt csecsemőreflexről írt. Azt írta, hogy amikor négykézláb állt a babája és felfelé nézett, akkor összecsuklottak a karjai, ezért nem tudott mászni. Ezt a reflexet kellett nála leépíteni.

Azért nem minden babánál ez a helyzet.

2013. aug. 13. 21:22
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem lehet hogy túl sokat volt a babád járókába vagy kiságyba??

Mert ha igen akkor azz ösztönzi hogy felálljon mivel abban nem tud kúszni-mászni!!ha viszont sokat van földön,szabadon akkor tovább csinálja a kúszás-mászást!Több Dévényestől is hallottam hogy az a jó ha minél tovább kúszik-mászik!!

2013. aug. 13. 21:49
 19/22 anonim ***** válasza:

18-as!

Az én babám 7 hónaposan állt fel, pedig nem sokat volt kiságyban, járókánk nincs, bébikomp sincs. 7 hónaposan stabilan ült, 4 nap múlva felállt. Pedig volt/van elég mozgástere. A felállástól függetlenül mászik is. Én is gyógytornász vagyok, nem fejlesztettem, csinálta magától, nem lehet lekötözni, hogy ne álljon fel.

17-es

2013. aug. 13. 22:03
 20/22 anonim ***** válasza:

3 gyerekem van, mindhárom olyan gyors mozgásfejlődésű, mint a tied.

4,5 éves 2,5 éves és 8 hónapos.

Hogy van -e köze vagy sem, a két nagyobb igencsak későn kezdett el beszélni. De azóta be sem fogják a szájukat.

2013. aug. 13. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!