Nem marad el a járókában, mit csináljak?
7 hónapos lesz. Beleteszem a járókába, kapaszkodik az oldalában és sír, mint akit nyúznak, de attól a pillanattól kezdve, ahogy belerakom. A földre tettünk le neki pokrócot, de arról persze lemászik. Megy mindenféle balesetveszélyes helyre, piszkálni akarja a vezetéket, koppan a kobak a parkettán... Állandóan felügyelni kell, ha nem akarom, h vmi baja legyen.
Túl aggódó vagyok és semmi baja nem lesz 1-2-3...stb borulástól, koppanástól? Vagy igenis rakjam járókába, hiába sír, majd megszokja?
Nagyon fárasztó egész nap Őt lesni, ott ülni mellette.
semmi baja nem lesz a koppanásoktől, sőt! ezzel tanulja meg, hogy kell jól esni. majd ha 110cm lesz, már elég nehéz lesz ezt megtanulni úgy, hogy ne törje be a fejét ;)
a lakást meg alakítsátok át biztonságosra! szintén csak azt tudom írni, hogy 2-3 éves gyereket már nem fogsz tudni járókába tenni, mert kimászik. de akkor is piszkálhatja a vezetéket, konnektorba nyúlhat, csak mert dackorszakos és ő megmutatja. szóval meg kell csinálni, mert sokáig fontos, hogy biztonságos legyen a környezet és ne egész nap azt szajkózd, hogy nem...
ami a járókát illeti, akkor tedd be, ha olyan dolgot csinálsz ami veszélyes rá nézve. pl mikor domestossal mosol fel, épp leöntöd a forró vizet, függönyt leszeded vagy ilyesmi. ezek nem hosszú idők, nyugodtan tedd be ilyenkor, csak legyél a közelébe, beszélj hozzá, énekelj! :)
A járóka jó dolog, mert szükség esetén bele lehet rakni. Nyilván egész nap nincs ott, de némi időt vígan ellehet benne.
Nekem van a 7 hós mellett egy 2.5 évesem itthon, úgyhogy még jobban kell figyelni rájuk.
Én azt csinálom, hogy van több helye a házban, és ide- oda pakolgatom. Hinta, pihenőszék, utazóágy, járóka, habitapi.Amikor földón van, akkor meg ott vagyok vele
Én pontoztalak le 5-ös, és még most hogy átolvasom, másik néhányat is lehetne, mert csak beleolvastam akkor a válaszokba, amikor pontoztam.
Teljesen kiverte a biztosítékot a stílusod, hiába tettél smilie-ket.
Kioktató és lenéző ahogy írsz, "én már onnan jövök, ahová te még csak mész", tök lekezelő, azért mert te szívsz a gyerekeiddel, nem biztos hogy másnál is törvényszerű ez, és "figyelj ez még csak a kezdet, majd ha kettő lesz akkor leshetsz" "Nekem annyi van, és kibírom hősiesen"
Nem mindenkinek ezt jelenti a (több) kisgyerek.
Kérdező feltett egy egyszerű kérdést, hogy mi van azzal a járókával, Te meg jól "megadtad neki".
Brr.
Kíváncsi vagyok, hogy Neked hogy esne, ha iskolába készülő gyerekeddel kapcsolatban tennél fel kérdést, amiről még fogalmad nincs, és akkor ilyen válaszokat kapnál, hogy "ja persze, az ovi még könnyű volt, de majd most meg fogod látni milyen erőn felüli dolgokat kíván az iskola a szülőktől. Nem lesz könnyű, de én kibírtam, csak pár év az egész..."
Amúgy meg teljesen gyerekfüggő ez a járóka kérdés, kisebb gyerekem pl. kifejezetten bekérezkedett, mert ott nem tudták elvenni a játékait a nagyobbak, nem piszkálták, ha éppen arra vágyott. Egyfajta kuckóként funkcionált, tehát nem feltétlenül "szükséges rossz". Felülést/kúszást/mászást egyaránt meg lehet benne tanulni, felállást is remekül. Igaz, "járóka" alatt én csakis fa járókéra gondolok, a hálós utazóágy szerű tényleg nem túl jó a babáknak, ki sem látnak, megkapaszkodni sem tudnak.
A koppanás meg teljesen normális, néhány koppanás után a babák megtanulnak úgy esni, hogy a fejüket magasban tartják, így minimális lesz a fájdalom, ha esnek, testük még puha és ruganyos. Ha egy baba elesik, az nem olyan, mint ha egy felnőtt esne el.
És a fájdalom küszöbük is jóval magasabb.
Egyik válaszoló írt jó lehetőségeket: egy hinta felszerelése pl. nagyszerű, a legtöbb baba szereti. Minden esetre azzal addig kell várni, amíg már stabilan ül.
Ha dolgod van, opció lehet még a háton hordozás is.
A járóka szerintem arra való, hogy ha néhány percig nem tudsz figyelni a babádra, és nem biztonságos számára a környezet, akkor addig beleteszed. De az, hogy órákig, vagy akár egész nap abban van, szerintem kínzás, így már tényleg egy ketreccé válik a járóka.
Bizony amennyire lehet, bababiztossá kell tenni a lakást, és leginkább állandóan figyelni rá, a nyomában lenni, ez az időszak erről szól, és ez kell neki a normális fejlődéshez. Fel akarja fedezni a környezetét, ez teljesen természetes és normális dolog, nem szabad ebben megakadályozni.
A babakarám tényleg jó ötlet, nálunk is nagyon bevált. Ezzel elkerítheted a veszélyes helyeket, és szabadon mászkálhat a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!