Spórólási ötleteket kérek?
100ezer ft-hoz nem kell spórolási tipp, ez rengeteg.
Nekünk a fele sem jut havonta hármunknak mégis eszünk minden nap főtt ételt, telik belőle pelenkára is.
Hát ha mindenképpen spórolni szeretnél, akkor elmondom én hogy csinálom.
-Mindig csak akciós termékeket veszek szinte.Abból próbálom összeállítani a menüt itthonra.Ahol lehet pontokat gyűjtök..azokra is járnak kedvezmények, igaz nem sok, de azért valami.
-Mosásnál a leggagyibb mosószert használom.Ehhez veszek a gyógyszertárban szódabikarbónát..nálunk 1kg 1000 Ft.Így havi mosószerem kb megvan 1500Ft-ból.Öblítőt nem használok, mert nem bírják a gyerekek.
-Takarításhoz hypót, 20%-os ecetet veszek(komolyan szerintem a világ legjobb vízkőoldója).Mosogatáshoz szoktam viszonylag drágább mosogatószert venni, de ezekből is nézem az akciósokat, meg a szivacsból is a drágábbat veszem, mert rájöttem hogy az olcsóbb fele annyi időre se elég, mert nem habzik annyira.
- 2 gyerekem van.A lányomon már napközben nincs pelus..a 8 hónapos fiam viszont falja a pelenkát.Internetről rendelem 42 Ft/db áron..Dadá-t.Nekünk teljesen jó.Nem folyik ki, nem pirosodik a popsijuk tőle.Előző hónapban, és most is 200Db-ot rendeltem, ez havi 8 ezer Ft, viszont következő hónapban nem kell rendelnem, mert annyi meg fog maradni.Így a havi pelenka pénzünk kicsit több mint 5 ezer Ft.
-Tisztálkodáshoz sima baba szappant használunk..a kicsi miatt is, és a lányom miatt is.Mi apával szoktunk venni DM saját márkás tusfürdőt.Havonta egy egész doboz sem szokott elmenni..Nem azért mert nem fürdünk.Csak ő is meg én is nagyrészt szappannal fürdünk..tulajdonképpen a tusfürdő csak illatosító! :-)
Nekünk szerencsénk van, mert a párom munkahelye gyalog 10 perc, én itthon vagyok a gyerekekkel.De ha menni is kell valahová, akkor inkább biciklivel megyek..mert sok a buszjegy.
Most ennyi jut eszembe..Remélem adtam pár tippet!
Az rengeteg pénz!
Ha te főzöl és nem túl finnyás a társaság, akkor hetente legalább egyszer főzelék (amihez nem feltétlenül hús kell --> egy csomó jó más feltét is van), tészta. A leves az meg mindenképpen jó. Nem csak a meleg miatt, hanem mert telít is így kevesebb fogy a másodikból, ami talán a drágább.
Nem tudom mit isztok, de az sem mindegy.(Mert vannak akik rengeteg pénzt elköltenek ilyenkor üdítőre) Ha esetleg ti is isztok ilyeneket, akkor helyettesítheti a limonádé, vagy tea amit lehűtesz. Sokkal olcsóbb.
A baba ha bébiételt eszik, akkor próbáld meg lassan átszoktatni arra amit ti esztek, az is spórolás.
Rengeteg mindent lehetne írni, de nem tudjuk hol megy el az a sok pénz. Mi az amire olyan sokat költötök?
Én azt mondom nem kell megvenni mindent, amit megkíván az ember. Sokszor nem is egészséges. Az jó, hogy vizet isztok, meg figyelsz a megfelelő táplálkozásra.
A fagyira tipp: mi megvesszük a lidl-ben és van otthon (no nem mindig), de ez is lehet olcsóbb. A nagyobb gyermeknek sem kell megvenni mindent amit csak szeretne (cukor, csoki, játék). Egészségtelen a sok édesség, a játék nos gondolom nincs szüksége annyira mint amennyi van neki. Nem tanul meg játszani kitartóan, mert annyi játéka lesz, hogy mindent megun rövid időn belül. Meg az is előfordul, hogy követelődzővé válik.
Remélem kicsit tudtam segíteni. Előző voltam.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!