Kiszáradással kapcsolatos kérdés! Sürgős?
Figyelt kérdés
6 hós kisfiammal tegnap hajnali 3tól, kb délután 3-ig akármit ivott (tápszer, tea, cici) egy részét vagy az egészet kihányta...3kor mentünk el az ügyeletre, ott az orvos a kórházba küldött infúzióra kiszáradással. Kb délután 4től, valahogy a hajnali órákig kapta az infúziót a cseppem. Az este folyamán párosult hozzá hasmenés, és láz, a lázra kapott kúpot... Kora reggeltől már nem hányt ki semmit. A hasmenése darabosabb, és jóval kevesebb(adagra, és időközönként egyaránt), mint az este volt. A doktornő a leletek alapján hazaengedett minket ma délelőtt. A kórházban jókedvű volt, mosolygós, meg is jegyezték a nővérek. Viszont miután hazajöttünk, minden megváltozott. Kb 20-30 perceket aludt, majd egy kb 20 ml folyadékbevitel után visszaaludt...amikor ébren volt szinte mindig nyöszörgött, és nagyon bágyadtnak tűnt, erőtlennek, alig-alig mosolygott. Felhívtam a doktornőt, azt mondta hogy gyakrabban itassam vízzel, de nem hívott vissza minket a kórházba... Próbáltam többet itatni, de a mai nap folyamán max a 3/4-ét itta meg annak, amit egy nap kellene. Estére életerősebb lett, többet mosolygott, és mozgott, de még mindig nyöszörög ha felkel. Pár órája van egy kis hőemelkedése, 37,3 (egyenlőre nem adok rá semmit, majd ha 38 fok főlé megy...orvos javaslatára) Nem nagyon pisil,azt olvastam 6 óránként 1nek min kell lennie, ez megvan. Egyébként a kutacsa nincs beesve (fekve), nem cserepes a szája, ha összecsípem a bőrét, nem marad ráncos....Ti mit gondoltok, mit tennétek, mit tegyek?2013. aug. 12. 01:02
1/9 anonim válasza:
Itasd továbbra is tiszta vízzel, de folyadékban gazdag étellel etesd, leves a legjobb, és már ehet is nyugodtan. Azért nyöszöröghet, mert kimerült, hiszen beteg, és valószínűleg a láz is nyomja. Ne erőltess semmit, csak, amennyit elfogad, tudja ő, mikor elég. Pár nap, mire jobban lesz, ebben a melegben nehezebb felépülni szerintem, mint hűvösebb időben, lázas betegnek meg főleg rossz ez az idő. Jobbulást kívánok, majd írd meg, jobban van-e!
2/9 anonim válasza:
nem kéne ennyire túlreagálni..látnod kéne kívülről ezt a kérdést hogy fest....lesz még sokkal betegebb is egyszer akkor mi lesz kikészülsz? nyugalom. míg nem látod hogy nagyobb baj lenne ne aggodalmaskodj ennyit
3/9 anonim válasza:
Végigolvasva úgy tűnik, egyre jobban van. Gondolj bele, apró kis szervezet, mennyire megviseli a hányás-hasmenés. Adj neki egy kis időt, meglátod holnapra jobban lesz!
4/9 anonim válasza:
Ne aggódj, jobban van, én kaptam el az ovis lányomtól hányás hasmenéses vírust, hát én is nyöszörögtem napokig. :) Iszonyú kellemetlen. Az étvágya lehet, hogy csak hetek múlva fog visszatérni. Adj neki vmi probiotikumot.
5/9 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Még jó, hogy aggódik, első gyerek, első komolyabb betegség, majd belejön. :) Ez a normális.:) Ügyes vagy. :) Majd utólag levonod a tanulságokat. :) A köv. ilyennél már rutinosabb lesz. :)
6/9 anonim válasza:
Szia!
Nemrég jöttünk haza mi is hasonlókkal a kórházból, csak az én Fiam 10 hónapos. Diéta és sok-sok folyadék. Amit ehet (krumpli, répa, rizs, alma, keksz) ihat almalevet, teát. Amíg hány, azt mondják enni ne egyen, csak igyon sokat! Amúgy vettek széklet mintát, hogy tudják mi okozta a bajt? Mi még annak az eredményére várunk, mert ha valami olyan baci lehet kell antibiotikum. És ami nem jó amíg a pocakja nincs rendben az a tápszer... Mikor adtam Neki, azonnal kijött, most már 3 napja nem kap, azóta minden rendben és diétázunk még :)
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Egyébként második gyerkőc, de az elsővel nem volt hasonló. Nah meg elvégre anya vagyok, aggódom a gyerekért, szerintem tök természetes. Mikor ügyeletre mentünk nem volt rosszkedvű, mosolygott, ficánkolt, mégis úgy küldött az orvos a kórházba infúzióra, mintha órái lennének hátra a gyereknek, a tegnapi nap viszont nagyon rosszul nézett ki, alig mozgott, jóformán csak feküdt, ebből mégis mit vonhat le egy aggódó szülő? Nah nem magyarázkodom...Ma egyre mozgékonyabb, sokat mosolyog, cicizik, és iszik is, de vizelet még mindig nem nagyon van.
2013. aug. 12. 12:53
8/9 anonim válasza:
Szépen lassan kilábal belőle, kell egy kis idő, mire "magához tér". Kanalanként próbálj neki esetleg folyadékot adni. Az első hasmenős kórházas párnap után már én is rutinosabb lettem.
9/9 anonim válasza:
"mégis úgy küldött az orvos a kórházba infúzióra, mintha órái lennének hátra a gyereknek"
Hát persze. Ekkora gyereknek könnyű kiszáradnia, és hamarabb van nagyobb baj, mint felnőtteknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!