Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért beszél le a védőnőm a...

Miért beszél le a védőnőm a tejpépről? Azt mondta inkább főzelékkel kezdjem a gyümi-zöldség után a hozzátáplálást. Tejpép/rizs-t ne adjak neki. Az nem olyan jó az a babának?

Figyelt kérdés
Mikor adtál először pépet a babádnak? Korra illetve a hozzátáplálásra is kiváncsi vagyok, hogy délután vagy délben adtad neki?
2009. okt. 26. 16:21
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Mert normális védőnőd van.A tejpép mesterséges tejbegríz.semmi vitamin nincs benne.A gyümölcsökben,zöldségekben ( főleg,ha te készíted) vitaminok vannak,amik erősítik is a babád immunrendszerét.

4 hónapos kortól:délelőtt gyümölcs,keksszel,később babapiskótával.Ha a gyümölcs már ment,akkor délben főzelék,sózva,cukrozva,behabarva.Majd fokozatosan a darabos ételek.Csak este és reggel szopott,kb 9 hónapos koráig.Éjjel nem evett semmit már 3 hónapos kora óta.

2009. okt. 26. 16:27
 2/10 A kérdező kommentje:
6 hósak leszünk eddig gyümit evett.
2009. okt. 26. 16:27
 3/10 anonim ***** válasza:
Mert csupán sűrű tápszer a tejpép. Sokkal egészségesebb, ha a babád a természetes ízekhez szokik hozzá, amik a zöldségeknek, gyümölcsöknek vannak, mint az édes "grízhez". Emellett a főzelékekben sok a rost, vitamin, nem csak szénhidrát-bomba. 6 hónapos volt a kislányom, mikor elkezdtem a hozzátáplálást, a délelőtti szopi helyett gyümölcsöt kapott. A tejpépeket kihagytam az étrendből. Nem volt rá szükség. Most 14 hónapos, mindenevő kislány.
2009. okt. 26. 16:28
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod.

A cukor sóval azért én nem értek egyet, szerintem az felesleges a babának.

2009. okt. 26. 16:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem is ezt javasolta és örülök hogy hallgattam rá. A lányom először sütőtököt,répát,burgonyát kapott, majd csak utána a gyümölcsöket és a tejpépet. Barátnőmék fia, nagyon nehezen fogadta a tejpép és a gyümölcs után a főzelékeknek valót...sokat szenvedtek vele. Délelőtt adtam először, ha van valami gond akkor ne éjjel legyen(hogy momdjuk fáj tőle a pocija). A következő amit kiváltott az uzsonna volt, vagyis megcseréltem a dolgokat és délelőtt kapta az újat, délután meg a megszokott főzelékeknek valót. Utána jött az ebéd, és mivel reggel és este ivott tápszert(sajnos a tejem elfogyott a 7.hónapban) ezért akkor adtam neki először tejpépet uzsonnára. Így reggel tápszer, tízórai gyümölcs, ebédre főzelék, uzsonnára tejpép, vacsira tápszer. Megvan a napi fél liter tejalapú étkezése, eszik gyümölcsöt és zöldségeket is. Már szinte mindenevő, míg a barátnőméknél alig eszik valamit a gyümölcsön és a tejpépen kívül. Megszokta az édes ízt, és nem akarja a másikat megismerni.
2009. okt. 26. 16:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs szüksége tejpépre, hacsak nem nagyon éhes. Viszont a zöldségekből extra ásványi anyaghoz és vitaminhoz jut, ami jó ősszel, s azokkal is jóllakik.Ilyen grízfélét csakis akkor adj, ha nagyon éhes marad.Ezek arra valók.
2009. okt. 26. 16:34
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi nektek is a választ. Akkor azt hiszem hanyagolom én is a tejpépet és kapja azokat a finomságokat amit főzök neki.
2009. okt. 26. 16:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A tejpép nem étel. Mi az? dobozos tartósított liszt és tejpor. Szükség esetén jó. De ha ehet friss ételt, minek adnád neki. Majd tejbegrízt, ha más olyan haspók lesz. Most jóllakik ő még egy kis krumpicskákkal, effélékkel is nagyon is :)
2009. okt. 26. 16:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Jól teszed!

Egyen finomat. Nálad jobbat úgyse főz neki a tejgyár sem.

2009. okt. 26. 16:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Az én védőnőm sem ajánlotta a tejpépet, de kaptunk egy ismerőstől ajándékba, és nem ette meg a lányom, úgyhogy nem is erőltettem a dolgot.
2009. okt. 26. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!