Mit szólnátok, ha egy családtag úgy viselkedne a babátokkal, mintha az ő gyereke lenne?
Nyugi, nalunk is van ilyen. Pont ez a "ugyanmar ne pattogj hat ettol nem lesz elcseszve semmi" hozzaallas, lealacsonyodo mosollyal kiserve. Egyszer rohadt merges lettem, teljesen elborult az agyam es elkezdtem vele ordibalni hogy most azonnal takarodjon ki a lakasbol ha nem kepes felfogni. Azota tudod mi megy? "Jajj edesem felvennelek, de tudod anyad nem engedi, hidd el en szeretlek UGY felvennelek dehat tilos ebben a hazban minden jo tilos"
Le van szarva, mondjon amit akar. Az en lanyom meg kicsi, nem erti mit mondanak, ugyhogy egyelore eleg ennyi haladas is, ezt a szovegelest majd a kovetkezo ordibalas alkalmaval fogom lerendezni par honap mulva.
Szerintem pedig teljesen normális.A rokonok szeretik a gyereket, a szülők meg nevelik.Ez velem is így volt gyerekkoromban..állandóan a nagyszülők, keresztszülők emelgettek, szeretgettek, tejszínhabbal etettek..stb.De otthon más szabályom éltek..tudtam a helyem, megtanultam.Nem arról van szó hogy otthon nem szerettek, csak más volt.
Persze szomorú voltam amikor elmentek, vagy hazavittek tőlük, de pár nap alatt helyre rázódtam.
Lányommal se viselkedek másként.Idejönnek rokonok, megy a "buli", imádják, szeretik, játszanak vele, dobálják..stb.Igen-igen..eléggé nehéz utána visszarázni a kiscsajt, de pár óra szomorkodás, és összebújás után, már simán vissza zökken az itthoni rendszerbe.
Ez szerintem nem tragédia.Sose fosztanám meg a lányomat attól az örömtől amikor jönnek a nagyszülők, unokatesók, keresztszülők..stb..Nem állítok akkor szabályokat, mert csak rontaná a légkört.Mikor pici volt, akkor volt csak egyetlen szabályom, még pedig az, hogy ha elesik akkor nem kapjuk fel.Ennyi..
Egyébként 2,5 éves..
Nekem anyósom ilyen és ő minden nap itt van pár órát. Hiába mondom neki, h az esti nagy alvás előtt 3 órával fel kell kelnie a picinek, különben nem alszik, egyik fülén be, másikon ki, én meg éjszakázhatok. Hiába mondom, h mikor akarom fürdetni a gyereket ő juszt is sürgeti, h de már álmos, közben meg másfél órája ébredt. Abba is beleszól, mit adok enni a kicsinek, már hónapok óta rágja a fülem, h adjak neki tojásfelfújtat (tojássárgája póréval és vízzel párolóedényben letakarva felfújva). Ma mondtam, h jó, csináljon neki, úgy örültem h nem ette, hogy csak na! ;)
A légkondit állandóan kikapcsolja mert h hideg a 28 fok, kinyitja az összes ablakot amin ömlik be a negyven fok. És még sorolhatnám.
Az a jó csak, h elmosogat néha meg kitakarít, kimos, úgyhogy nem szólok sokszor, de úgy le tudnám üvölteni néha a haját! :)
Kedves utolsó , én ugy kipenderiteném , hogy füstölne a drága anyóst!
Az enyém nem volt ennyire gáz de én mindig megmondtam és megmondom, hogyha valmit nem jol csinál. Először hisztizik egy sort aztán elfelejti. nemérdekel. Nehogy már a sját lakásunkban még én alklmazkodjak hozzá. Nem együtt lakunk, mindenki otthon intézkedjen ,szerintem
Nincs gyerekuk vagy nem lehet? Mert nem mindegy...
Kulonben ez nalunk megszokott... Kincsem babam edesem eletem... A keretlen jotanacsokat mindenki osztja :) mintha nelkuluk hogutat kapna vagy ehen szomjan halna az a gyerek... Par ora cipelessel nem lesz elrontva :) napi szinten igen de alkalmakkent nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!