Hogyan tudom leszoktatni a babámat arról, hogy mindent a szájába vegyen?
Figyelt kérdés
A babám néhány nap múlva lesz 5 hónapos. Tudom, hogy a fogzás azzal jár, hogy sokmindent a szájukba pakolnak, de az enyém pl. azt is csinálja, hogy amikor hason van, két pillanat alatt az egész plédet maga alá gyűri, majd módszerese elkezdi a szájába tömni. Szerencsére nem fér el az egész a szájában, de ha elférne, tuti, hogy öt perc alatt mindet bepakolná :-) A játékokkal is így van, illetve mindennel, ami a keze ügyébe kerül. Néha előfordul az is, hogy amikor felveszem az államat akarja bekapni. Ez a fogzás,d vagy valami rossz szokás?2008. jún. 28. 17:53
1/6 anonim válasza:
Ez a fogzás.Az én lányom a feje alatti textilpelit tömködi állandóan a szájába:)
2/6 anonim válasza:
hát nem hiszem hogy le tudnád szoktatni :) ez ezzel jár... az én babóm még az orromat is bekapná :D ez mind normális dolog ugy hogy ne aggódj:) és ne vedd el töle ezt az örömet mert most az orra helyett a száját használja :)
3/6 anonim válasza:
Az én babám is nagyon szereti a világot... Megenni :-)... De szerintem az lenne az aggasztó ha 6 hónaposan nem ezt tenné... :-) Az én állam is néha a szája közelébe kerül... Ha nem figyelek egy pillanatra olyan érzésem támad, hogy egy kis csiga cuppog rajta... :-) Vicces érzés, de mindíg megmondom neki, hogy nem szebad...
4/6 anonim válasza:
Ne akard leszoktatni,hiszen így ismeri meg a tárgyak tapintását ízlelését! Felfedezi maga körül a dolgokat. Ez a jó! Na meg lehet hogy a foga jön. Az én fiamnak ma jött ki az első foga :) 7 és fél hós pont.
5/6 anonim válasza:
A "mindent a szájba való tömködés" nemcsak a fogzás miatt van, hanem a babák a szájukon keresztül érzékelik, és ismerik meg a világot. Ez az "orális fázis" egy gyermek életében. Gyakorlatilag a szájuk az első érzékszervük, amit elkezdenek használni, amikor megszületnek és megtalálják az anyamellet, bekapják azt, majd elkezdenek szopni (így maradnak életben).Semmiképpen sem rossz szokás, sőt!!!
Boldog babázást!
6/6 A kérdező kommentje:
Akkor jó, marad minden így. Csak olyan furcsának találtam, hogy amit a kezébe vett szinte meg sem nézegette, de máris hatalmas örömmel tömte a szájába :-) A kiscsigás hasonlat tetszik, tényleg olyan :-) Imádnivalóak!! Köszönöm mindenkinek.
2008. jún. 29. 13:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!