Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudom leszoktatni a...

Hogyan tudom leszoktatni a babámat arról, hogy mindent a szájába vegyen?

Figyelt kérdés
A babám néhány nap múlva lesz 5 hónapos. Tudom, hogy a fogzás azzal jár, hogy sokmindent a szájukba pakolnak, de az enyém pl. azt is csinálja, hogy amikor hason van, két pillanat alatt az egész plédet maga alá gyűri, majd módszerese elkezdi a szájába tömni. Szerencsére nem fér el az egész a szájában, de ha elférne, tuti, hogy öt perc alatt mindet bepakolná :-) A játékokkal is így van, illetve mindennel, ami a keze ügyébe kerül. Néha előfordul az is, hogy amikor felveszem az államat akarja bekapni. Ez a fogzás,d vagy valami rossz szokás?
2008. jún. 28. 17:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez a fogzás.Az én lányom a feje alatti textilpelit tömködi állandóan a szájába:)
2008. jún. 28. 17:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
hát nem hiszem hogy le tudnád szoktatni :) ez ezzel jár... az én babóm még az orromat is bekapná :D ez mind normális dolog ugy hogy ne aggódj:) és ne vedd el töle ezt az örömet mert most az orra helyett a száját használja :)
2008. jún. 28. 17:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én babám is nagyon szereti a világot... Megenni :-)... De szerintem az lenne az aggasztó ha 6 hónaposan nem ezt tenné... :-) Az én állam is néha a szája közelébe kerül... Ha nem figyelek egy pillanatra olyan érzésem támad, hogy egy kis csiga cuppog rajta... :-) Vicces érzés, de mindíg megmondom neki, hogy nem szebad...
2008. jún. 28. 19:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne akard leszoktatni,hiszen így ismeri meg a tárgyak tapintását ízlelését! Felfedezi maga körül a dolgokat. Ez a jó! Na meg lehet hogy a foga jön. Az én fiamnak ma jött ki az első foga :) 7 és fél hós pont.
2008. jún. 28. 19:51
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A "mindent a szájba való tömködés" nemcsak a fogzás miatt van, hanem a babák a szájukon keresztül érzékelik, és ismerik meg a világot. Ez az "orális fázis" egy gyermek életében. Gyakorlatilag a szájuk az első érzékszervük, amit elkezdenek használni, amikor megszületnek és megtalálják az anyamellet, bekapják azt, majd elkezdenek szopni (így maradnak életben).Semmiképpen sem rossz szokás, sőt!!!

Boldog babázást!

2008. jún. 28. 23:02
 6/6 A kérdező kommentje:
Akkor jó, marad minden így. Csak olyan furcsának találtam, hogy amit a kezébe vett szinte meg sem nézegette, de máris hatalmas örömmel tömte a szájába :-) A kiscsigás hasonlat tetszik, tényleg olyan :-) Imádnivalóak!! Köszönöm mindenkinek.
2008. jún. 29. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!