Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek mennyi/milyen segitsége...

Nektek mennyi/milyen segitségetek van a baba körül?

Figyelt kérdés
pl. anyós, anyuka, nővér, barátnő? Van valaki, aki néha besegit? Vagy elviszi 1-2órára sétálni a babát? Vagy bármi egyéb segitség?
2013. aug. 5. 13:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Több száz km a saját városomtól vagyunk. Anyósék idősek, plusz tipikus anyós, így sajnos nem lehet rábízni a kicsit, plusz semmit nem segít. Férjem munka után segít. Most jön a második baba, szigorúan feküdnöm kell így a végén, az eleje sem volt túl jó, jól jött volna/jönne a segítség. Persze mindenki magának szüli a gyereket, ha már az egyik hozzászóló azt írta, hogy ő nem is vár el semmit, de ahogy egy (idős vagy fiatal) anyósnak is jól jönne a segítség (nem feltétlen fizikai, de pl. a fia megszerel valamit gyorsan és ingyen), úgy egy anyának is, főleg, ha valamilyen eü-i gond is van. Azt is sajnálom az egészben, hogy a gyerekeknek nincs normális nagyszülőjük.
2013. aug. 5. 14:59
 12/17 anonim ***** válasza:

Amíg babák voltak, nem sokat segített senki, mert úgy látták, nem igazán kell. Aztán ahogy nőttek, már többször elviszi őket anyu, a tesóm egy-két órára, néha esetleg anyunál alszik a háromból egy:)

A férjem sokat segített, éjjel is felkelt, három gyerekből kettő hasfájós volt, velük is sokat éjszakázott, napközben is ahol tudott, segített. (takarítás, nagybevásárlás stb.)

Anyós inkább anyagilag szokott segíteni: imád turkálóba járni, ezért sok-sok ruhával segít bennünket.

2013. aug. 5. 15:07
 13/17 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Igen, ők várnák el, hogy mi menjünk, legalábbis ez a szöveg rész, eddig akárhányszor hívtam, vagy halaszthatatlan dolga volt vagy a másik unokái voltak ott, akik közül 1 mindig beteg.....
2013. aug. 5. 15:20
 14/17 anonim ***** válasza:
49%
Nekem így az első gyerek után már nem húszadlagos. Az első 10-ben nálam benn van, amiért nem lesz tesó: semmi segítségem nincs.
2013. aug. 5. 15:23
 15/17 anonim ***** válasza:
nekem első gyereknél sem huszadlagos, nagyon megkönnyíti az ember életét, ha van segítség
2013. aug. 5. 15:29
 16/17 A kérdező kommentje:

14-es, én is pont igy gondolom. Ez dönti el a tesót kb. Nem csak ez, de ez is.

Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, ujjongás, zokogás, jaj de jó lesz, majd viszem kocsikázni, stb, stb...

...és most igy a 6hónapos gyerkőcömet mintha nem is akarnák látni sem, nemhogy segiteni.

Nekem nagyon nehéz egyedül. Igen, tudtam mit vállalok, akartam is, akarom is, szeretem is csinálni, de felemészt, hogy mindenki szarik a fejemre a férjem oldaláról. Anyukám messze lakik, de ő többet látja az unokáját még igy is.

2013. aug. 5. 15:30
 17/17 anonim ***** válasza:
Anyós, após nem élnek már, tesóm messze lakik, a barátnők szintén, aki meg nem, annak ott vannak a saját gyerekei. Anyum szokott beugrani heti 1-2-szer, de mivel sokat dolgozik nem sokat marad, apum havi 1-2-szer jó ha felnéz. Ha valami nagyon nagyon fontos dolgom van, mamámat áthívhatom, de rá csak rövid időre merem bízni a gyerekeket, mert idős. A párom reggel 7-től 5-6-ig dolgozik, ha nem túl fáradt leviszi a gyerekeket sétálni, segít a fürdetésben, de ha rossz passzban van, nem igazán segít. Mikor kisebbek voltak, sem kelt fel éjszaka hozzájuk. Így azt kell hogy írjam, hogy nem túl sok a segítség :(
2014. ápr. 15. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!