Nektek mennyi/milyen segitségetek van a baba körül?
Nincs. Anyósék 500 km.re anyámék 1000km-re laknak.
Férjem 18 óra után itthon van és hétvégén, de egyedül nem megy a gyerekekkel sehova sem. Egyik 1 éves a másik 3 éves lesz.
Nagyon hiányzik a segítség, de megtanultam az évek alatt ezzel együtt élni, és most, hogy már a kicsi is 1 éves már elég jó.
De azért mikor a nagy született nagynéném volt 1 hetet itt, majd mikor a kicsi született anyukám volt elötte 2 hetet utánna 3 hetet velünk. Ez óriási segítség volt. A másodiknál tuti össze roppantam volna, ha akkor nincs senki sem.
Nálunk, amíg vidéken laktunk a párom szüei sokat vigyáztak a lányunkra, amíg dolgom volt/ vagy dolgunk.
Esetleg, ha kikapcsolódni akartunk, akkor is.
Illetve volt, hogy napközben dadával oldottam meg a helyzetet, amikor mindenki dolgozott. Max. 2-3 óra volt.
Mióta hazaköltöztünk Pestre, a szüleim segítenek vagy a nővéremék hébe-hóba. Ott van ugye az unokaöcsém és a két kölök imádja egymást, szeretnek együtt lenni.
Ha kell, akkor mi vigyázzunk az uncsira, ha kell, akkor ők.
A férjem iszonyat sokat segít, főleg, hogy most várjuk a második gyermekünket. Bár ő a lányunk születése óta állandóan toppon van.
Szerencsés vagyok (bár szerintem ez alapvető lenne a szülőknél), hogy autómatikusan elviszi sétálni, játszótérre, vásárolni, stb.
Itthon is kiveszi a dolgát a házimunkából. Este, pihenéskor pedig jöhet a jól megérdemelt alkoholmentes sör, mert egyikünk sem iszik, csak az ízesítettek jól esnek :)
A barátok is segítenek természetesen. :)
természetesen a férjemmel mindent közösen viselünk itthon. ha ketten mennénk valahová, az anyóst át tudom hívni, itt lakik a faluban (bár nem szívesen hagyom rá),múltkor pedig fogorvoshoz kellett mennem, anyukám jött, ő 35 kmre lakik , kért szabit arra az egy napra. sógornőm is jött egyszer, amíg mi elmentünk görkorizni Apával, de rá csak akkor merem hagyni, ha alszik a gyerek. 18 éves.
szerencsére nem sokszor kell igénybe venni a nagyiszolgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!