Csak engem zavar vagy más is felkapná a vizet?
Miért talán nem a lánya?
Semmi különös nincs benne.
Nálunk is ez a megszokott, a lányunkat én is így hívom. :)
A fiúkat pedig mindig másképp, de általában simán csak gyereknek.
Szia!
Engem a szüleim mindig gyereknek hívtak egymás közt, anyám meg rendszeresen fiamnak szólított pedig lány vagyok. A párom mindenfélének hívja a kislányunkat (Buci, gyerek, kiscsaj, sajtkukac) a nevén kívül. Apám nevén nevezi, vagy gyerkőcnek hívja, anyósomék szintén, anyám pedig meg se kérdezi, hogy hogy van. 4 hónapja nem beszélünk. Ez engem jobban idegesít, mintha a párom azt mondaná a babánkra, hogy a lány. Örülj neki, h egyáltalán megkérdezi, hogy hogy van!
Másrészről pedig, ha zavar a dolog, akkor egy összebújás keretében említsd meg a párodnak, hogy futcsállod, hogy nem hívja máshogy a lányotokat, és hogy ez miért van. De ne legyen szemrehányásszagú a kérdés, inkább hangozzék kíváncsiságnak, mint egy érdekes észrevétel, hogy "képzeld, észrevettem, hogy mindig azt kérdezed, hogy van a lány! Te észrevetted? Én hogyan beszélek a lányunktól?... Jé! De érdekes, észre se vettem! Te milyen más beceneveket adnák neki?" És így tovább. :)
Sok sikert! És csak nyugi! Tuti nem direkt van. Biztosan nagyon szereti ő is "a lányt"! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!