15 hónapos kisfiam még csak ugy jár ha fogja egyik kezével az enyémet. Miért zavar ez bárkit is?
nem
ne törődj vele kit érdekelnek az "okosok" ???
Mert szakmai oldalakon is 16 hó a határ. Lehet, hogy nem rosszindulatúak.
Én is ezt találtam egyből:
"A járás kialakulásának 10 – 12 hónapos korban kell megtörténnie. Az egyéves kor után
még nem járó gyermeket meg kell figyelni. Milyen a fej, a hát tartása?
Hogyan mászik? Milyen a láb, a lábfej tartása?
Gyakori, hogy a járás késése nem ortopédiai elváltozásokban keresendő. Az elindulás
feltétele az egyensúlyi rendszer megfelelő működése.
A kisgyermek megismerő tevékenységének feltétele a normális mozgássor kialakulása."
Kislányom,már 13 hónaposan kezdett el viszonylag jól egyedül járni! Lakásban a fal mellett közlekedett,de az udvaron megkellett fogni a kezét,mert egyedül nem volt hajlandó menni,félt valamitől!
Én is sokszor megkaptam,hogy az apja már ment kilrnc hónaposan,meg mért nem engedd el a kezét,hátha megijed és elindul! ( mind anyóstól!!!!!)
Szerintem ártani nem ártassz vele!! 14 hónapos korára kezdett el önállóan járni!!
Ne foglalkozz azzL,hogy ki mit mond,a te gyereked és te tudod,hogy mi a jó neki!:)
3-as vagyok. Azért írtam ezt, mert mindenhol azt sugallják, hogy már járnia kell, beszélnie kell. stb.....
Mert rohanó világban élünk.
Nem azért, mert szerintem is mennie kellene és el van maradva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!