Miért utál enni?! Minden étkezés szenvedés, miért?
Ebböl amit leírtál az jutpott eszembe, hogy érett már hogy kanállal egyen mert ezért akar tárgyakat a kezébe evés közben, csak te nem engeded neki.
èn vettem az ikeaban (de lehet másol is kapni, olyan elökét ami müanyag és az eleje vissza van hajtva és oda potyog az ennivaló). Elsö lányom 14 hósan vette ki a kezemböl elöször a kanalat és 15 hósan már önállóan evett.
Második lányom korábban érö, 12 hósan már elkezdett önállóan kanállal enni, de csúnyábban. Most 13 hós, és sokszor landol az étel a földön, az éttermekben rendszeresen kinéznek minket(most voltunk nyaralni, mer sokat kb hetente 1x van valami alkalom most). De ez van, minden evés után egy tányérnyi ételt szedek fel mellöle, de nem zavar, mert ezzel hamar megtanul önállóan enni, így mire 16 hós lesz már tudni fog szépen egyedül enni.
Gyümölcsöt zöldséget mindig is a kezéb adtam és ö marcangolta szét, most már a barackot is elég szépen eszi.
A 3 éves nagylányom mindig keveset eszik, soha nem aggódtam ezen, most 12 kg, és a 13 hós lányom többet eszik mint ö. Ez van, amíg minden étkezésre pár falatot eszik és nem csökken a súlya addig nem csinálok belöle nagy ügyet.
szerintem ne zaklasd az evéssel
főleg hogy még tápszert is kap
ha nem sír és nem alultáplált kérlek ne terrorizáld
legyen neki elérhető helyen gyümölcs mindig és ha látod hogy ólálkodik körülötte hogy éhesnek tűnik adj neki főtt ételt ha meg nem kell, akkor legyen gyümölcs
ennél ne bonyolítsd tovább
az meg hogy ki gyereke mennyit eszik végképp ne adjon neked okot a stresszre
Szia, bocsánat az offért. Szomorúan olvastam amit írtál! Az én kislányom 1 éves, pont ma írtam ki én is egy hasonló kérdést mint a Tiéd! Lehet, hogy nálunk is még hónapokig eltart ez az őrület? :( Te még nem próbáltad kanalat adni neki soha? Én tegnap adtam a kezébe...hát...volt mit takarítani. Egyébként vegyél tapadós aljú tányért, azt nem tudja felborítani( persze megoldható az is)!
A darabos kajákkal hogy álltok?
Köszönöm mindenkinek! Nem sír, jókedvű, örökmozgó, egyáltalán nem alultáplált, combikája és pocija is van (bár nem tudom, mitől). Próbálom nem zaklatni, pár napig azt csináltam, hogy letettem a székből, nem erőltettem, mondván, hogy na, majd a következő étkezésnél milyen éhes lesz... Frászt! Akkor sem evett többet, mint egyébként. Attól félek csak, hogy nem jut hozzá a szükséges tápanyagokhoz.
Kipróbáltam ebédnél a kanalat, jaj... :D Fél órát takarítottam, még a konyhaszekrényig is elcsúzlizta a főzeléket. Ugyanannyit evett, mint egyébként, de legalább elfoglalta magát közben azzal, hogy turkálta a kaját. Néha sikerült is a szájához emelni, aztán egyszer csak megunta, ledobta. Még gyakorolni kell, persze, ez volt az első alkalom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!