Mennyit kell várni hogy a Pető intézetben időpontot kapjak?
Szia!
Mivel kapcsolatban mennél a Petőbe?
Nekem mindkét gyerkőcöm hipotón, ezért 9 és 10 hónapos koruktól jártam/járok velük.
A naggyal úgy kerültem be, hogy a neurológus mondta, hogy kéne az aktívabb mozgásfejlődés (kontrollok között kaptunk feladatokat, de nem volt elég), így megadta a Pető intézetben a gyerekek felvételével foglalkozó hölgy számát. Kb. 2 hét múlva már mentünk hozzá, hogy felmérje melyik csoportba kell menni.
A kicsivel úgy kerültem be, hogy nálunk a védőnőkhöz havonta jönnek a Petőből. Kértem időpontot, megnézték, és mondták, hogy neki is kell a rendszeres torna. Két telefon, és kb. 1 héttel később már a Petőben voltunk.
Neurológusi javaslat mindenképp kell, így ingyenes a kezelés.
Mondjuk voltak fizetősök is a csoportban (ha van hely, lehet menni a felmérés után).
Augusztus végén lesznek újra a foglalkozások, most nyári szünet van. (Aug. 20. után lesznek elérhetők)
1-es vagyok. Én nem vagyok gyógypedagógus, de látom, hogy fejlődtek a gyerekeim a torna hatására, és meg vagyok elégedve a Petővel. Amúgy voltak olyanok a csoportban akik jártak Dévényre is, és az sem segített egyértelműen (náluk a kettő együtt volt hatékony).
A gyerkőceimet több neurológusi szaktekintély látta már, és egyik sem mondta, hogy Dévényre v a Lakatos Katalin-féle módszerre vigyem őket, hanem a Petőt javasolták.
Az egyik doki mondta, hogy vigyem el a nagyobbat a Korai Fejlesztőbe, de ott közel sem tetszett annyira a hozzáállás, és a gyerekkel való foglalkozás, mint a Petőben (egy szakmai véleményt lassan egy éve várok).
A kicsire a neurológus mondta, hogy jobban hipotón mint a nagy, de nagyon szépen fejlődik, és mindent fog csinálni, csak később (most 11 hónapos: forog, magától felül, kúszik, négykézlábazik, húzódzkodik felfelé). (6 hónaposan kezdett forogni)
A nagy teljesen rendben van, néhány dolgot kell csinálnia, hogy erősödjön csak, amúgy szalad, ugrál, váltott lábbal lépcsőzik.
Nem vonom kétségbe azt, amit a második válaszoló mond, de a saját tapasztalatom alapján jó a Pető, és minden konduktor, akivel dolgoztunk aranyos, kedves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!