Ti mikorra kaptatok időpontot a csípőszűrésre?
Figyelt kérdés
Nekem a lányom júli26-.án lesz 4 hónapos és 27.-ére kaptunk időpontot.Szerintetek nembaj hogy addigra már betölti a 4 hónapot?2012. jún. 19. 15:00
1/10 anonim válasza:
4 hónapos? Nem sok az egy kicsit? Nekünk 6-7 hetesen kellett volna menni, de mivel az Karácsony környékére esett, így azt mondta a doki, menjünk januárban. Január elején mentünk, akkor volt 2 hónapos a lányom.
2/10 anonim válasza:
Lányoknál 2x van csípőszűrés.(Ált. 1 és 3 hónaposan) És amúgy ezek csak kb. határértékek. 4 hónaposan is lehet menni, az a lényeg, h menjetek.
3/10 A kérdező kommentje:
Nálunk (Miskolc) így adnak időpontot. A védőnő még telefonszámot se adott én már megelőztem és kértem. Csak lesett hogy már kértem? Nem akartam neki mondani, hogy mégis mire vártam volna??
2012. jún. 19. 15:08
4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm! majd megkérdezem azért a gyerekorvost tanácsadáson mi erről a véleménye.
2012. jún. 19. 15:11
5/10 anonim válasza:
Nekem szó szerint ki kellett könyörögnöm a gyerekorvostól,hogy adjon beutalót.Azt kérdezte minek akarom vinni,így ránézésre minden rendben van.Ezen felcsattantam.Az én fiam már bőven lemúlt 2 hónapos,mire sikerült időpontot is kérnem az orvoshoz.Jelzem ez lett volna a 6 hetes kötelező szűrés.Aztán ki is derült,hogy nagyon kötött a csípője és elég rendesen tornáztatnunk kellett,hogy kilazuljon.Mondanom sem kell én váltottam is gyerekorvost.
6/10 anonim válasza:
Hat hetesen van az első kötelező szűrés, de a nagyobbik lányommal hat hónaposan jutottunk el. Még szerencse, hogy nem volt semmi baja. Egyébként mindkét lányomat csak egyszer szűrték, azt mondták csak akkor kell újra menni, ha gond van.
7/10 anonim válasza:
Hát nem tudom. Az biztos, h ez a vizsgálat országosan kötelező...Én nem is értem, hogy hogy mondhat egy gyerekdoki olyant, h "ránézésre semmi gond" .
A lányoknál meg azért van 2x, mert gyakoribb a csipőficam előfordulása. A 2. kontroll inkább, akkor nálunk is csak ránézett a doki, mert az elsőnél nem volt semmi gond uh-n, meg kézi vizsgálaton sem.
8/10 anonim válasza:
Az én lányomnak már a kórházban mondták,hogy kell a terpesz-pelus,aztán 6 hetesen mentünk csípőszűrésre.Nem volt gond,így nem hívtak vissza.
9/10 A kérdező kommentje:
Nekünk szó nem volt 6hetes korában a csípőszűrésről.Annyit mondott a gyerekorvos mikor eljött (mikor hazajöttünk a kórházból,) hogy terpeszpelenkát vegyünk.Állítólag mindenkinek ajánlja.Azóta is adom rá, minden éjszaka abban alszik.
2012. jún. 19. 16:26
10/10 anonim válasza:
Mi az 5.-et is betöltöttük már,nem volt semmi gond emiatt (amúgy se)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!