Akinek a babája hosszú ideig csak ringatva aludt el, mikor és hogyan következett be változás? Egyszer csak nem igényelte vagy le kellett szoktatni?
8 hónapos babám csak a babahordozóban ringatva alszik el. Mondjuk nem teher számomra, mert nem kell cipelnem, csak a hordozót hintáztatni. Amikor elaludt, akkor gond nélkül át tudom tenni a kiságyba és alszik tovább.
A probléma viszont az, hogy ha pl. máshol vagyunk, ahová nem visszük a hordozót, akkor egyszerűen nem tud elaludni, csak nyűgösködik. Látom, hogy álmos, de csak kínlódás az altatás.
Próbáltam már kézben ringatva (tudom, ez még rosszabb megoldás, mint a hordozó), melléfekszem, simogatom, énekelek neki stb., de semmi nem jó.
Itthon már próbáltuk azt is, hogy amikor már nagyon álmos, akkor letesszük a kiságyba, hátha elalszik magától. De abban a percben olyan üvöltésbe kezd, hogy képes fuldoklásig, hányásig ordítani. Hiába megyek be hozzá és nyugtatgatom, simogatom, egyszerűen muszáj kivenni, mert nem alszik, csak keservesen sír.
Szóval a kérdésem, hogy aki ilyen altatási nehézségekkel küzdött, mikor történt valamiféle változás? Mit tudok tenni annak érdekében, hogy megkönnyítsem a babám számára az elalvást hordozó nélkül? Vagy ne erőltessem, majd leszokik magától? Attól félek, hogy még 2 évesen is csak babahordozóban ringatva tud majd elaludni.
Kedves Kérdező!
A kérdésedet 2013 ban teddet fel és nálunk ugyanez a helyzet. Kíváncsi lennék, hogy azóta hogy alakult a helyzet. Tényleg magától átállt az egyedül elalvásra? Most 11 hónapos a kisfiam 10 kg, de még mindig ringatnom kell, csak cicire már nem alszik el.
Sziasztok!
Nem tudom figyeli e még valaki ezt a kérdést, de nálunk is ez a helyzet .. Kis fiam 2 és fél hónapos..... Napközben keveset alszik, vagy cicin vagy ringatva a hordozóban. Ritkán be tudom őt tenni a kis ágyba és ott alszik tovább,de a legtöbb esetben sajnos nem. Kivéve este, akkor 10 perc kézben ringatás után elalszik, hajnali 3-4 körül kel fel enni, majd 6-7-8ig visszaalszik. Én is remélem hogy magától le fog szokni a hordozóról :) Kedves Kérdező, vagy aki legutoljára írtál ide, ha lesz egy kis időd oszd meg velem kérlek, hogy mi történt azóta! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!