Megbánta az aki nem volt következetes a baba nevelését illetően? Arra gondolok, hogy nem hagyta sírni, nem rakta külön szobába stb. a babát?
Az igény szerinti szoptatás meg nem hagyni sírni ha valami baja van az nem következetlenség. Az együtt alvással én sem értek egyet, de hát ezt te tudod.
Lelki igény kielégítése, írta valaki. Mi a lelki igény? Ha azt akarja hogy megvedd neki a fél játéküzletet az milyen igény? Nem lelki? Nem gondolnám, hogy pl a kezének az igénye vagy a szájának... Szóval én azért azt vallom, hogy nem kell a gyerek rabszolgájának lenni és mindent a kedvére tenni. Igenis vannak szabályok. Biztos nem sír ok nélkül a gyerek, de azért nem kell azonnal vigyázzba vágni magad ha nyekken egyet mert rád vágyik. Pl nem kell azonnal cicire tenni, felkapni, elég ha megsimogatod ott ahol van vagy beszélsz hozzá. Mert hiába igény okkal sír, akkor is megtanulja hogy azonnal felkapod.
Viszont ha pl azért nem hagyod sírni meg nem bírod, sajnálod akkor mi lesz veled ha már tényleg hisztizik? Akkor erőt bírsz majd venni magadon hogy következetes légy? Mert hiába hisztizik, akkor is ugyanolyan szívszorongató hangja van és ugyanolyan szépen tud nézni, miközben tudod hogy ez csak hiszti... Szóval nem hiszem, hogy bármit is elrontanál ha a nevelésében tudsz következetes lenni.
tudod mi a lelki igény? hogy ott vagy mellette, segíted, támogatod. pl. mosogatsz, ő meg sír, mert mondjuk tök unatkozik. ha abbahagyod, és játszol vele 10 percet, közben elmondod, h anyának még van negyed óra munkája. pl. ha hagyod akkor sírni, mert neked dolgod van, mert hát majd abbahagyja, hát akkor szartál arra, h neki szüksége volt rád.
a fél bolt megvétele meg: úgy ahogy van baromság. miért kellene fél boltot venni 1 gyereknek? mi minden nap megyünk vásárolni, mégsem kell a fiamnak semmit vennem, csak 1 kiflit. elmondom mikor indulunk, v az úton, h hova megyünk és mit fogunk venni. ennyi. és boldogan mondom, h te is kapsz joghurtot, meg kiflit. ésszel kell nevelni 1 gyereket. persze, h kell a következetesség, nincs arról szó, h nem. attól lesz normális értékrendjük, és így szocializálódnak a világba. de ez nem a sírni hagyás. ezt értsd meg. attól, h nem hagyod sírni, nem lesz kényes, hisztis, meg kis terrorista. ismerek olyan gyereket, akit igenis hagytak sírni, 19 éves, és még most sem tudom elviselni annyira arrogáns és bunkó. pont az unokahugikám:) mert azt tanulta meg ezzel, h csak így érvényesülhet. persze nincs 2 egyforma ember, lehet, h más vki meg tök normális lesz, de a véleményem, h nem vezet jóra. és nem vagyok a fiam rabszolgája azért, mert figyelek arra, h ő mit szeretne. 17 hónapos, és már ő is figyeli, h nekem mi a jó. szerintem ezzel lehet igazán "sikeres" a gyereknevelés. és most ne azt írd vissza, amit a múltkor, h akkor kapjam be:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!