Megbánta az aki nem volt következetes a baba nevelését illetően? Arra gondolok, hogy nem hagyta sírni, nem rakta külön szobába stb. a babát?
szia nekünk három kislányunk van 4,5éves 3 éves és 7 hetes a legkisebbik, mind egy szobában alszunk igaz hgoy nem gy ágyban mert ahhoz ragaszodtam hgoy nem aludjanak velünk egy ágyban de a zo9ba az közös és szerintem nagoyn jó, én is igény szerint szoptattam és szoptatok most is, a nagyobbakkal nincs semmi gond nagoyn vidámak, önállóak, igaz hgoy külön szobába nem akarnak menni de héát még kicsik szerintem ennél jobbat nem is tehetnék mint hgoy az öüsztöneinkre hallgatunk
amúgy a középső lányunakt az első évben külön szobában altattuk mert a ngy naem tudott aludni tőle hiszen a 10-12 alkalommal kelt egy éven keresztül minden éjszaka a középső lányunk de aztán mikor egy éves lett klezdett jobb alvó lenni így hát már vittük si vissza a mi szobánkba amiért persze sokan hülyének néztek mindekt de én úgy gondolom hgoy nagopyn jó döntés volt és jó döntés most is hgoy egy szobában alszunk
Nme írod,hogy mekkora a pici,ezért csak általános tapasztalatomat írom le.
Ha nem akarsz hisztis,elviselhetetlen gyereket,akkor fontos a következetesség és a szigor is.Meg kell szoknia egy bizonyos rendet és rendszerességet.
Nem egészséges és nem is jó,ha veletek alszik.Egyikőtök sem tud pihenni.És hosszú távon a férfiak sem viselik el,hogy az ágyban nem szeretkezhetnek,hanem el kell vonulni a másik szobába vagy a fürőszobába.Ez sokat árt a kettőtök közötti intimitásnak.
Az igény szerinti szoptatás is akkor jó,ha legalább 2,5- 3 óra van egy-egy szopás között.A baba gyomrának is kell a pihenés,felkell dolgoznia a tejet.Ha sűrűn szopik.sokkal hasfájósabb lesz.Éjjel pedig nem szabad szoptatni,csak teáztatni.Ha szoptatod,akkor még 1 évesen vagy mág később sem fogja a zéjszakákat átaludni.
Nyugodtan hagyhatod sírni,ha nem éhes és más baja sincs.Ha azonnal felveszed,akkor valóban hisztis baba lesz,és mozdulni sem tudsz majd tőle.
Nem az az igénye a babának,amit te elképzelsz.Arra van szüksége,hogy következetesen,korának megfelelő szigorral neveljék.
Erről sokan elfelejtkeznek.Ezért lehet látni üzletben,utcán követelőző,hisztis gyereket.
:))) jót röhögtem az előző hozzászóláson.
a következetességnek semmi köze a a sírni hagyáshoz, v az alváshoz.
a lelki igény kielégítése nem elkényeztetés, hanem a lehető lejobb dolog amit 1 anya tehet.
a következetesség azt jelenti, h nem engedsz meg bizonyos dolgokat, amik szerinted a babádnak nem válik hasznára, esetleg veszélyes. a fiam 17 hónapos, nálunk most pl. az utcán labdázásért megy a sírás. 2 helyen szabad, ahol nem járnak autók. máshol nem, ha a feje tetejére áll, akkor sem. 2. eset után rámnézett a fiam du, mikor nyúlt a babakocsiba a labdáért. ha azt mondtam, h kiveheti, akkor kivette, ha csóváltam a fejem és mondtam, h nem szabad, mert autók jönnek-mennek és elütnek, akkor nem vette ki. nem tetszett neki, de megértette. ez a következetesség.
az, h a babátok veletek alszik, mert neki arra van igénye, az nem baj, neki ez ad biztonságot. a sírni hagyás meg hülyeség. semmi értelme. csak felzaklatod magad te is, meg a baba is mégjobban.
Az én fiam 11 hónapos, de úgy érzem már most elcsesztem a nevelését. Én allergiás vagyok a hisztire, még a felnőttek esetében is, de az én fiam igenis hisztis és végtelenül makacs (én is makacs vagyok). Amikor anyukám vigyáz rá mert nekem valami dolgom van, akkor olyan mint egy kis angyal, de ahogy én beteszem a lábam a lakásba, akkor jön a nyöszörgés, meg a felkapaszkodás.
Nálunk az volt a baj, hogy koraszülött volt, és természetesen a széltől is óvni akartam, illetve mindent megkapott amikor csak nyekkent egyet. Most ott tartunk, hogy én délután fél 4-ig szökve megyek pisilni, evésről nem is álmodom. Szerintem én rontottam el, mert senki mással nem csinálja. Ahogy átlépem a szoba küszöbét, hiába lát, hogy ott vagyok, már megy a hiszti.
Mostanában próbálkozok azzal, hogy rövidebb időkre kimegyek a szobából, becsukom az ajtót és igenis hagyom sírni, hogy megszokja nem minden úgy van ahogy ő akarja. Az anyja vagyok és nem a rabszolgája. Próbálom rászoktatni, hogy kicsit egyedül is játszon, illetve kösse le magát, mert nekem is kell néha egy szusszanásnyi szünet. Én csak akkor alszom vele néha, amikor nyűgös éjszaka (fogzás vagy valami) és a férjem nincs itthon, mert dolgozik. Egyszer aludt kettőnk között, illetve ő aludt mi meg arra figyeltünk, nehogy összenyomjuk.
Szerintem némi következetességre szükség van, mert nem is most lesz ez igazán gond, hanem amikor majd kezdődik az "áldott" kamaszkor. De a szigor és a következetesség nem egyforma dolog, mert a gyerek elég értelmes ahhoz, hogy szépen elmagyarázd neki mi miért van és akkor ő is könnyebben elfogadja, ha tudja az okát.
Egy kis fogalomzavarban szenvedsz. A következetesség nem egyenlő pl. a sírni hagyással. Én is mindig úgy teszek a kislányommal, hogy neki jó legyen, ne sírjon feleslegesen,igény szerint szoptattam, igaz közénk nem szoktattam, azt én sem tartom jó dolognak, de ezt mindenki maga tudja, érzi. Az a a válaszoló pedig aki azt írja, hogy éjjeli szopi nem jó, annak én üzenem,hogy kislányom egy éves koráig szopott, 8 hetes kora óta átaludta az éjszakát, és soha nem ivott még éjjel teát. Ha esetleg felébredt akkor cicizett és aludt.
Soha nem hagyom sírni feleslegesen, ha sír annak oka van, és azért vagyok az anyja, azért vagyok itthon,hogy azt megfejtsem és segítsek rajta.
A következetesség pedig ezek mellett fontos, ha valamit nem szabad ma, akkor holnap sem,persze nem kényem kedvem szerint tiltok valamit, hanem ha az neki rossz lenne, nem engedem meg. Egy időben ő is elkezdte a hisztit, de kb. 2 hét alatt leszokott róla. Egyszerűen ha tudtam, hogy hiszti nem figyeltem rá, elfordultam, és abba is maradt a műsor.
Szóval meg kell találni az arany középutat,én mindig arra törekszem, hogy ő boldog legyen,persze nem minden áron. De azt soha nem szabad elfelejteni,hogy egy kisgyerek nem kicsi felnőtt, mások az igényei lelki téren, mint a felnőtteknek. Neki rád van szüksége, nem pedig arra, hogy 1 évesen addig ordítson míg el nem alszik, és rájöjjön, hogy anyára nem számíthatok, így többet nem is sír. Tőled függ, rád számíthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!