Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valaki el mesélné nekem...

Valaki el mesélné nekem milyen volt az első napja otthon a babával?

Figyelt kérdés
És a kórházban mi volt szülés után?
2013. júl. 22. 14:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szülés után, gyorsan felépültem. Nem igazán fájt a gátseben sem, így normálisan jöttem-mentem szülés után már pár órával. A baba hajnal 5-21 óra között kint lehetett velem, kint is volt. Csak szopi után kellett bevinni, hogy lemérjék, meg vizitre. Szombati napon szültem meg 12.35-kor. Már kedden hazajöhettünk volna, de kicsit besárgult,így csak szerdán jöhettünk haza. Mire kész lett a zárójelentés kb. 12 óra volt, így fél 1-1 fele értünk haza. Az első 3 hét nem telt másból mint evett-aludt-pisilt-kakilt. Én is aludtam vele amikor csak tehettem. 1 hónapig volt segítségem, így nem kellett addig főznöm.
2013. júl. 22. 14:38
 2/11 anonim ***** válasza:
Én romming in rendszerű kórházban szültem. Este 10-kor született meg a babám.Aznap éjszaka nem volt velem.Reggel már hozták és onnantól kezdve csak fürdetni vitték el a reggeli vizit idején 3 óra hosszára. Nekem nagyon nehéz volt a kórházban és otthon is.Az én babám nagyon hasfájós volt. Extra sokat sírt.A kórházból 0 alvással mentem haza.Szakadt szét a fejem és foltokat láttam a fáradtságtól. Itthon sem volt jobb sajnos, mert a lányom szopi után aludt egy fél órát és aztán hasgörccsel ébredt. Egyszóval nagyon nagyon nehéz volt kialvatlanul.Anyukám sokat segített,ennyi volt a szerencsém, mert különben nem boldogulok.
2013. júl. 22. 14:55
 3/11 Kiki01 ***** válasza:
A kórház jó, mert együtt vagy a babáddal, az enyém egész nap aludt. Éjjel sírt, de aztán magam mellé vettem az ágyba és attól kezdve tök nyugis volt az egész. Otthon meg jöttek a látogatók, nemhogy az első nap, de az első 2 hét tiszta borzalom volt. Akkor tudtam megint a babára hangolódni amikor ez az egész átjáróház elmúlt.
2013. júl. 22. 14:55
 4/11 anonim ***** válasza:

Este 8-kor szültem , 10 után kerültünk fel a gyermekágyas osztályra, első este természetesnek vették, hogy benn alszik a babám. De én minden este beadtam egyébként, hogy legalább a szülést ki tudjam pihenni, és ne mint a mosott sz*r legyek egész nap.

Itthon ez első nap már sokkal nyugodtabb volt, mert engem egyrészt feszélyezett a bent lét, hogy biztosan hazaengednek-e minket 3 nap után, nem sárgul-e be, stb.

Másrészt még nagyon bizonytalan voltam a baba körül is, nehogy elrontsak valamit.

Mikor hazaengedtek, a lányom az első napokban óriásiakat aludt, gondolom élvezte a csendet és a nyugalmat. Ott toporogtam az ágya mellett 10 percenként, hogy nem kéne felkelteni? Jól van? Anyukám persze mindig megnyugtatott, ilyen esetekben stb... Nekem nagyon jó volt, hogy segítségnek itt volt anyukám egy hétig, mindig megerősített ha valamit nem tudtam biztosan hogy csináljak, támogatott, és nem utolsó sorban a háztartásban is segített, főzött, mosott ránk, hogy tudjak pihenni.

2013. júl. 22. 15:11
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A kórház katasztrófa volt,megszületett a babám rá 3 órára elvittek a szobába,hogy aludjak,2 óra múlva ébresztettek itt a gyerek keljek fel de gyorsan.Előtte már napok óta nem aludtam.Erőszakosak voltak folyton a mellem tépkedték a gyerek nem tudott szopizni nem volt tejem kb 10-15 percre vitték el fürdetni egésznap velem volt,nem tudtam semmit pihenni,besárgult 1 hetet bent kellett lenni,hisztiztek a látogatókért,teljesen depressziós lettem,ez akkor sem változott mikor hazamentem,anyukámnál voltam 2 hétig páromat alig láttam mert dolgozott és vizsgázott,a gyerek sokat sírt alig aludt a szoptatás maga volt a pokol emlőgyulladással ,lázzal vérző bimbóval,fájdalommal együtt.Ezt tudom elmondani az első 6 hétről.Borzalmas volt,tisztára depressziós voltam és otthagytam volna a gyereket csak ne kelljen vele lennem,úgy éreztem mindenben akadályoz.Nem kívánom senkinek úgy az első 3 hónapot.
2013. júl. 22. 15:12
 6/11 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Én 21 éves vagyok és most várom az első babámat 23 hetesek vagyunk! Nagyon szeretem olvasni az otthon a szülés utáni első napokról szóló történeteket és mindig el képzelem milyen lesz nekem itthon bár tudom nem úgy alakul majd ahogy az ember el képzeli! Nagyon félek hogy majd béna leszek nem tudom hogyan fogjak majd hozzá szopiztatáshoz a pelenkázáshoz meg ilyenek!
2013. júl. 22. 15:18
 7/11 anonim ***** válasza:
#5. vagyok,21 évesen szültem nem nagy dolog a pelenkázás és a többi ne aggódj én sem azért lettem depis :)
2013. júl. 22. 15:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Kórház: SOTE II, vákummal szültem, így nem 2 órát volam a szülés után még a szülő szobában, mint ahogy az rendesen szokott lenni, hanem vagy négyet, és a baba sem lehetett velem, mivel megfigyelték. Nem került mellre azonnal, így sajnos nagyon hamar elapadt a tejem. A férjem a szülés alatt és utána is velem volt. Bejött anyukám is és nagyim is szülés után pár percre, majd a férjemmel maradtunk. A szülésznő jött be időnként, kérdezte hogy vagyok, mondta egyek, cukrosat is. Adott infúziót is. Nagyon alacsony a vérnyomásom, le is esett, szóval ezért is kellett sokat feküdnöm. Egyágyas szobában voltam a kórházban, nappal velem volt a fiam, illetve a férjem szinte végig bent volt, éjszakára beadtam a csecsemő osztályra a fiam. Iszonyatos volt a gátseb, nem tudtam hetekig ülni. Otthon is feküdtem, persze egyre többet sétáltam, a gyereket elláttam, aztán vissza feküdtem. De összességében nagyszerű dolog a fiam:)
2013. júl. 22. 15:26
 9/11 anonim ***** válasza:
A kórházban nekem is nagyon rossz volt,én örömömben sírva fakadtam,amikor hazajöhettünk.13 óra vajúdás után végül megcsászároztak,pedig már 4 ujjnyira ki voltam tágulva..szóval fájt rendesen.8 óra fekvés ugye,addig nem is tudtam mozdulni,addig hatott a fájdalomcsillapító,végül is mégis csak reggel ugrasztottak az ágyból,persze semmit nem aludtam,hallottam,hogy sírta babám az őrzőben,nagyon féltettem.5-kor jöttek ,segítettek mosdatni,ilyesmi,nagyon-nagyon fájt a sebem.Segítettek átevickélni a másik szobába,lerakták a babámat.Gondoltam,majd jönnek segíteni mit hogyan csináljak,de sehol senki.Mindegy,megoldottam,bár végig nagyon fájt a seb és az is komoly erőfeszítést igényelt,hogy megforduljak az ágyon.Jól jött volna egy kis segítség.Otthon már könnyebb volt,mert sokat segített a párom,plusz kb. 1 hónapig hoztak főtt ételt,csak nálunk is sok volt a látogató,így nem tudtunk pihenni napközben.Hasfájós is volt,szinte egész nap sírt kb.1 hónapig,éjszaka azért aludt szerencsére, háromszor kelt enni,aztán aludt.Nagyon kimerült voltam,de aztán belerázódtam és 3 hét alatt rendbe jöttem fizikailag is.Még mindig fáradt vagyok,hiszen 8 hónapja nem aludtam át egy éjszakát sem,de azért bírom a strapát,és imádom a kincsemet,szóval megéri a nehézségek ellenére:)
2013. júl. 22. 15:36
 10/11 anonim ***** válasza:
A kórház nekem is rossz volt,pedig szép és gyors szülésem volt.Sajnos a szobatársak férjei egész nap ott voltak,így elég kellemetlen volt az amúgy is (eleinte) nehéz szoptatás.Pihenni semmit nem tudtam,mert csak én szültem természetesen úton és a friss császárosok sebei+infúzió miatt éjjel gyakran jöttek a nővérek,felkapcsolták a lámpát,zörögtek.Persze nagyon sajnáltam a szobatársaimat a fájdalmaik miatt,de így nem sokat aludtam.A baba végig velem volt,sajnos a magzatszurok pont éjjel landolt a pelusba,így kicsit kétségbeestem,hogyan is szedjem le róla:)Felüdülés volt hazajönni,csönd volt,nyugalom volt,nagyon jó volt itthon szoptatni (aznap indult be a tejem).Betettem a babát a bölcsőbe,és el sem hittem,hogy végre itt van velünk!Könnyű szülést és sok boldogságot kívánok neked!
2013. júl. 22. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!