Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6hónapos kislányomnak hogyan...

6hónapos kislányomnak hogyan csináljak házilag krumplipürét paradicsommal?

Figyelt kérdés
a krumplipüré még oké azt meg tudom csinálni de a paradicsomot hogyan csináljam hozzá?

2013. júl. 22. 14:19
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
érdekes én is ezeken nőttem fel és semmi bajom. lehet most engem húrrogni de orvos is engette a túró rudit.nem cukrozom,nem sózok dolgokat. igen a receptre lettem volna kiváncsi. mert nem komázom a bolti dolgokat.tarthattok rossz anyának, de ez van.
2013. júl. 23. 07:29
 12/17 A kérdező kommentje:
és még én teszek rosszat szegénnyel.. hát kösz. azért csak tudom mit mondott az orvos.
2013. júl. 23. 07:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem komázod a bolti dolgokat, de azért a rudit meg a háztartási kekszet mégis odaadod ennyi idős babának (akinek még abban az esetben is csak főzeléket és gyümölcsöt kéne ennie, ha korábban kezdted a hozzátáplálást). Olvastad már, mi minden van ezekben a dolgokban (glutén és társai)? Gondolom, hogy nem, ahogy azt sem, hogy a paradicsom sem való még ennyi idősnek. De mindegy is, te tudod, nem ettől lesz valaki rossz vagy jó anya. De hogy válaszoljak is: én a krumplit megpároltam, a paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobtam, hogy le tudjam húzni a héját, majd kimagoztam, picit pároltam azt is, és összeturmixoltam a krumplival. Később ment bele egy mk olaj majd egy kocka főtt hús is. Só, cukor nem kellett, így is szerette.
2013. júl. 23. 14:05
 14/17 anonim ***** válasza:

én írtam recepteket,vagyis ötleteket :( na mind1...

azt elmondaná valaki paradicsomot miért nem lehet adni fél évesen??Nekem 4 hónaposan ajánlották,hogy beinduljon fiam széklete!!

Amúgy meg nem a korai hozzátáplálástól lesznek allergiásak,hanem pont ellenkezőleg!Ha túl későn vannak bevezetve a dolgok,akkor a szervezet elkezdi idegenként kezelni!4-10 hónapos kor között a lehető legtöbb mindennel meg kell ismertetni a gyereket,hogy kisebb legyen az allergia kialakulásának a lehetősége!

Persze kivétel tej,méz,apró magvasok...

Amúgy meg a sok allergiára a túlzott sterilitás is rátesz...

2013. júl. 23. 14:28
 15/17 A kérdező kommentje:
túrórudi --- és a túrós tejpép amiket lehet kapni? mindegy nem ragozom a dolgokat... anyukám is igy csinálta a gyerekemnek semmi baja. a hasznos tanácsokat meg köszönöm. háztartási keksz- hú nagy kaland összereszelve nem tonna számra kapja. talán egy felet.
2013. júl. 25. 08:14
 16/17 anonim ***** válasza:
Ahány ház annyi szokás egyébként az én fiam 5 hónapos és 4 hónapos kortól javasolta a védőnő a paradicsomot, 6 hónapos kórtól meg már lehet nekik adni brokkolit zöldbabot karfiolt kekszet. szüksége van a baba szervezetének a gluténre is ugyanis ha nem kezdi el időben termelni a szervezete az enzimet akkor is lisztérzékeny lehet.
2013. júl. 27. 22:09
 17/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos tanácsokat. tényleg minden ház annyi szokás, nem lehurrogni akartam embereket -de azért nem én kezdtem a másikat piszkálni.
2013. júl. 30. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!