6hónapos kislányomnak hogyan csináljak házilag krumplipürét paradicsommal?
Én a paradicsomot úgy csinálnám,hogy pici paradicsom szószt picit megcukroznék,megsóznék és úgy tenném hozzá a krumplihoz.
De ha frisset akarsz picit előfőződ,héját leszeded,hozzátöröd villával(én lehet ezt is cukroznám picit a paradicsomtól függ).
Attól függ hogy mit ehet,hogy mikor kezdted a hozzátáplálást...minden táblázat más,mi korábban kezdtük,már 4 hósan mindkét fiammal,így 6 hónaposan már tudták mi az a kanalazás,az alap dolgokat már ismerték így bátrabban,gyorsabban bevezethettem mást.
Én apróra összevágtam a krumplit és a paradicsomot, pici vízzel összefőztem őket, és utána turmixoltam. Imádta!
Egyszerre mindig csak 1 dolgot próbálj nála.
A sütőtököt ajánlják még első körben, bár az így nyáron nem tudom hogyan szerezhető be. Sárgarépa sima vízben főzve, esetleg krumplival keverten. Ha szereti a gyümölcsöt, akkor lehet a krumplit almával keverni.
köszönöm. én 3 hós korától kezdtem csak a kostoltatást. de már esszük-barack,h
ztartásikeksz..-reszelve...tök,meggy,alma,répa,krumpli,túrórudi,babapiskóta...és ritkán veszek bébikaját..gondoltam már 4 foga van és ne csak azt a monoton dolgokat csináljam. de köszönöm.
Nehogy sózd, cukrozd a bébiételt!!
Uramég, egyesek miket javasolnak. Bár ha már túrórudit is adsz a babádnak, akkor akár már sózhatod, cukrozhatod is, rosszabbat már úgysem teszel szegénnyel.
jaj nehogy már egy pici sóval cukorral baj legyen.... de utálom ezt a szélsőséges gondolkodást...nem azt írtam,hogy etessen meg a gyerekkel fél kg cukrot!!!!
amúgy receptekre vagy kíváncsi kérdező??
én szoktam fiamnak csinálni brokkolit rizzsel vagy krumplival,nagyon szereti, spenótot is krumplival,kölest zellerrel,répával.
8 hónapos a kisebbik fiam és már elég sok mindent eszik,gyakorlatilag a zöldségeket változtatgatom meg azt hogy éppen rizzsel készítem,krumplival vagy tésztával.De van,hogy kap már a mi ételünkből.
Amit még szeret az a zabpehely vagy gríz vízben főzve gyümölccsel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!