Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék, ha elkényeztette...

Mit tehetnék, ha elkényeztette a nagymama a fiamat?

Figyelt kérdés
Mindig kézbe vette,amikor mászott fel a lábán,hiába mondtam neki,hogy hagyja,mert így majd nem lehet leszoktatni róla. Most ott tartunk,hogyha itt vannak és a nagyinak mondjuk wc-re kell mennie,akkor ahogy meg akarom fogni a gyereket,már kezdi a hisztit,csapkod,feszíti magát... Ma épp etettem,amikor ment el a nagyi,a fiam ahogy látta,hogy kimegy az ajtón,hatalmas üvöltésbe kezdett és nem tudta abbahagyni. Megint jött a csapkodás,a hiszti,nem lehetett megnyugtatni. Mikor már 10 perce bőgött,bevizeztem az arcát hideg vízzel,kicsit áttöröltem kézzel,akkor 1 percre megnyugodott,aztán megint. Mutatott az ajtó felé és közben ordított. Fogtam a kezemben,de csak nem akarta abbahagyni,hiába maradtam nyugodt és beszéltem szépen hozzá. Fél órányi keserves sírás és nyugtatás után betettem a kiságyába és rácsuktam az ajtót. A szívem szakadt meg,de hagytam sírni,20 percnyi szenvedés után végre elaludt. Soha nem akartam ezt tenni,most mégis megtettem... Nagyon szarul érzem magam,mert sajnálom,de a hisztijeit már nem lehet ép ésszel bírni.
2013. júl. 22. 13:16
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
És tudom,hogy nem megnyugodott,csak elfáradt,én is sírtam már álomba magam. Komolyan mondom...Hogy egyesek milyen ítélkezőek másokkal szemben! Képzeljétek,ismerek olyat,aki így szoktatta a gyerekét a saját ágyába,szobájába,hogy 3 éjszakán keresztül ment az ordítás... A gyerek már ovis,imádja az anyját,állandóan szeretgeti,puszilgatja. Így is elcsesztem már a fiam,mert szinte minden nyekkenésre ugrok,pont azért,mert elítélendő,ha hagyom sírni egy kicsit... Mindegy,ítélkezzetek,törjetek pálcát felettem,nem ez volt a kérdés..
2013. júl. 22. 13:54
 12/24 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem nem bűn néha sírni hagyni egy gyereket.Ennél nagyobb megpróbáltatások is fogják érni és nem fogja az anyuka 6évesen is cipelni fel alá a gyereket.Szerintem simán ragaszkodik a mamához valamiért.Lehet "ügyesebben" bánik vele (viccesebb dolgokkal szórakoztatja pl,vagy ő énekel neki meg mesél),mint te és ezért.Vagy érzi rajtad a stresszt.Én nekem itt van ugyan párom,de megértem ha nem cipelnéd egész nap,azt is.Enyém mondjuk elvan elég jól egyedül is,de ha épp nem sikerült befejeznem valamit addig,amig felkelt a pici,leteszem a földre,max mászik utánam.Enyém nincsen sokat kézben,alszik magától ha leteszem az ágyába.Szerencsés vagyok,de én így is szoktattam,mert a rokonaim 130km-re vannak,páromnak meg egy darab nénikéje maradt,az is a város másik felén több mint 1 óra sétára.Így nekem muszáj hogy picit önállóbb legyen a kicsi,különben nem tudok semmit csinálni.Jó alvó,de ha ébren van a szeparációs szorongása miatt jön utánam.Wc elé leül pl amig ott vagyok,kijön lesni a főzést,mosogatást.Kiabálva szalad utánam négykézláb ha porszívózok.
2013. júl. 22. 13:55
 13/24 anonim ***** válasza:
22%
Képzeld én is ismerek olyat,aki órákat hagyta üvölteni a gyerekét,igaz már 4 éves volt,a kisfiú 10 éves azóta is pszichológus kezeli!
2013. júl. 22. 13:57
 14/24 anonim ***** válasza:
51%
Nem! nem kell ezt ennyire túllihegni.Ti meg akik ezt írjátok neki kizárólag bűntudatot akartok ébreszteni benne...mint a keselyűk egyből lecsapnak.szerintem Te csinálj vele mindent úgy ahogy jónak látod,a nagyi meg ha kényezteti hát tegye,de azért finomabban.beszélj a nagyival hogy legyenek ezek kevesebbek,le fog szokni róla.kitartást.mindenhol előfordul ilyen,az én fiam 16 hónapos a hiszti mindennapos jelenség,ált nem figyelek oda olyankor,ha ez nem válik be közlöm vele,hogy ha majd befejezi akkor foglalkozom vele,addig nem.nekem ez vált be,de persze ő még pici ehhez.
2013. júl. 22. 13:58
 15/24 anonim ***** válasza:
39%
És hozzáteszem,hogy nagyon vidám baba,egész nap mosolyom meg magyaráz.És igen,ő is kapott már hidegvizet az arcába,mert mikor sehogy nem jó neki és csak ordít az arcomba bele,akkor muszáj valamit tenni.Egy kis viz,és hopp rájön hogy nincs is baja,utána szórakozunk az ágyon,kergetőzünk a földön.Egy kisbabának nem kell még sok dolog,hogy kizökkenjen a dolgaiból akár jó akár rossz irányba.Amikor már lányom is ébren volt 6órája,majdnem elaludt a babakocsiba,jött egy szél,ki is zökkentette,nah onnantól kezdve ordított végig.Még páromnál is,pedig nem szokott.Igy hozhattam kézben haza több,mint 1 órán át.Vannak ilyen napok minden gyereknél,de ez megint más sírás,mint mikor pl nyávog,hogy nem bir leülni még.Aztán elkezdi a hisztit igazából a semmi miatt.Leültetem és folytatja,de a kezembe is.Nah most már akkor minek is dajkáljam,ha az se jó neki?!
2013. júl. 22. 14:00
 16/24 A kérdező kommentje:
Érdekes,hogy ezek a gondok mindig a nagyi ittléte után jönnek,mert amúgy nem ilyen! Ő is elvan egyedül,nem is kicsit,aztán igényel,akkor ott vagyok,bár egyébként is mindig mellette ülök,ha egyedül játszik is. Én is mindig beszélek hozzá,mesélek neki,énekelek... A nagyival a kedvenc szórakozás,hogy ütögetik a függönyt és ez tetszik neki. Ennek a hóbórtnak hála már jó pár csipesz leszakadt a karnisról,mert a fiam huzogatja... A nagyi azért fogja inkább,mert ez könnyebb,mint menni utána.
2013. júl. 22. 14:00
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Csak példának irtam ezt,nem tudom mit csinál vele a mami.Lehet van valami "komoly" dolog,amit ő enged,te nem.Vagy csak simán szereti a mamit és mivel csak hétvégén látja,hiányzik neki.Nem tudhatom mi a pontos baj,mert minden gyerek más.Enyém meg ha én vagyok,mindenki más le van tojva,mivel én etetem,pelenkázom stb.Nagyikat 2-4havonta látja,apját este és velem van már mióta.
2013. júl. 22. 14:05
 18/24 anonim ***** válasza:
43%
Még vmi.nem hinném,hogy az lenne a jó az ilyen korú gyereknek ha kézben van egész nap.sőt! épp ez az,hogy hagyni kell őt "érvényesülni" nyilván ha vmi kudarc éri,vagy ne adj isten elesik ilyesmi akkor persze vigasztalás céljából fel lehet venni de csak arra az időre.aztán mehet tovább a játék.kérdező teljesen jól csinálod,ne hallgass a rosszindulatúakra!ha úgy látod,nincs "oka" a sírásnak akkor nyugodtan mondd el neki,hogy most butaságot csinál és ha abbahagyta játszotok tovább.a másik pedig,hogy azt is csináltam ilyenkor ha nem akarta abbahagyni,hogy sírt egy ideig hiába vigasztaltam,akkor hagytam kb 5 percig syrni és megint megpróbáltam megvigasztalni és akkor már "elfogadta" túl tudtunk esni ezen
2013. júl. 22. 14:07
 19/24 anonim ***** válasza:
52%
Úristen! Ennyi álszent anyukát.... pff!
2013. júl. 22. 14:16
 20/24 anonim ***** válasza:
42%
A nagyi elkényeztette,végül is én is ott szeretek lenni,mint felnőtt,ahol kiszolgálnak :D Nem kell semmit tenni,ha két-három éves lesz,úgyis rájön és megtanulja,hogy otthon vannak szabályok,a nagyi meg kényeztet.Amikor meg elmegy a mama,akkor kapcsold be a számítógépet,vagy bármit,ami figyelemelterelő.
2013. júl. 22. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!