Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak is ilyen a babája? Az...

Másnak is ilyen a babája? Az én érzéseimet vetíti ki vajon?

Figyelt kérdés

4,5 hónapos kislányom csak akkor marad el a nagyszülőkkel, ha engem is lát közben. Egyébként 10-15 perc után kiabál.

Nem szoktam magára hagyni, nagyiék is hozzánk jönnek, de amíg babáznak, én megyek ki a konyhába végezni a dolgom, meg hagyom őket nyugodtan unokázni.

Akkor mennek külön, ha egy fél órára elmennek a szokott időben sétálni, vagy pl. ma átmentem a szomszédba a kozmetikushoz fél órára egy gyors gyantára. Jött a telefon mire végeztem, hogy siessek, mert ordít a gyerek.

Hazamentem, átvettem, csend lett és mosolygás.

Miért van ez?

Azért érdekes, mert anyósomékkal egy telken lakunk, minden nap látja őket a gyerek, anyukámat csak hetente, de nála nem ordít. Plusz havonta 1x megyek fodrászhoz, ami kb. 2 óra, ilyenkor az apjával van a gyerek, és soha nincs gond belőle.

Nagyon rendesek anyósomék, szeretem őket, csak mostanában van tele a cipőm mindennel, főleg a közös portán éléssel, kicsit "depis" lettem, most már jobb. Lehet, hogy ezt érzi rajtam és azért kiabál náluk a kislányom?

2009. okt. 20. 13:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyan ez van,szerintem érzi a baba hogy én nem igazán csípem anyósomat.

Mi is túl közel lakunk.

2009. okt. 20. 13:34
 2/5 anonim ***** válasza:
Szintén. Biztos érzi rajtam, meg rajtad is, hogy anyukádékat szívesebben látod.
2009. okt. 20. 13:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én lányom ugyan ennyi idős volt amikor 1szer otthagytam anyósomra fél órára. Jött a telefon, hogy üvölt a gyerek, mire visszaértem a gyerek szipogott és teljesen kimerült a sírásba. Nem értettem a dolgot, mert nem egy sírós gyerek, ha ölben lehet akárkinél elmarad a mai napig is és már 7 hós. Nem hagyott nyugodni a dolog, állandóan ezen agyaltam, hogy mi volt a baj. Ezután vagy 2 héttel, 2 napra anyámnál hagytam mert muszáj volt a férjemmel együtt Pestre mennünk. Minden órában telefonáltam hogy minden ok. Anyám egy idő után azt mondta, hogy hagyjam abba a telózást, majd ha baj lesz hív. Mikor hazaértünk a gyerek tök jól volt készítettek róla egy csomó fotót amin fülig ért a szája, rendesen evett stb...

Na hazafelé menet bementünk anyóshoz. Megkérdezte, hogy kiveheti e a gyereket a hordozóból, én mondtam, hogy igen. A hordozó füle le volt hajtva, és a gyereket olyan bénán emelte ki belőle, hogy majdnem kiesett a kezéből és a fejét bevágta a hordozó fülébe. Na ekkor rájöttem, hogy a múltkor is ez lehetett a baj, csak biztos még erősebben beüthette a kis fejét. Meg a másik dolog az, hogy olyan hülyén fogja a kicsit, hogy utál a kezében lenni.Olyan mintha még soha nem lett volna gyereke, de ő meg is mondta, hogy a férjemék soha nem voltak szinte az ölében csak a kiságyban és "mégsem sírtak".. Ilyenkor mindig hozzá gondlom, hogy nem ismertek jobbat.

2009. okt. 20. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:
A szeparációs félelem is okozhatja, a baba az anyukáját a saját részének érzi, csak így érzi magát biztonságban, azt olvastam ez 6-7 hós körül jelentkezik először, bár a te babád fiatalabb. Aztán másfél éves kor körül is visszatér ez a jelenség.
2009. okt. 20. 14:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Harmadik válaszolónak: Apósomnak rossz a keze, nehezebben fog vele, ügyetlenkedik, Anyósomnál nincs ilyen gond. Három gyereket felneveltek, valamelyik folyton nála volt, szóval nehezemre esik azt hinni, hogy emiatt "pikkel" rá a gyerek. Mondjuk sokszor olyan hangerővel cuppog a gyereknek, vagy éppen olyan fura hangfekvéssel énekel neki, hogy nem bírom hallgatni. Anyukámnál sokkal jobban elvan a gyerek.

Utolsó válaszolónak: gondoltam én is a szeparációs szorongásra, de azt hittem, ez csak később jön ki. De Anyósom is ugyanazt mondta lényegében ma, mint amit írtál. Kicsi még, és elsősorban én kellek neki.

Ami pedig végső soron elég szívmelengető érzés nekem :-)

Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok, jó tudni, hogy mások is vannak így ezzel.

2009. okt. 20. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!