Volt rá példa valakinek, hogy a légzésfigyelőnek köszönhette a babája életét?
Nem is egyszer. Éppen ezért még a babakocsiban sem hagytam aludni. Ha messzire mentünk, tettem elé egy tükröt, így láttam a párából, hogy szuszog :( Autóba meg rendszeresen a mellkasán volt a kezem. Elég veszélyes volt így vezetni, de az én babám nem szeretett levegőt venni :(
A világ egyik legnagyobb találmánya!!!
Ne félj, a légzésleállás szerencsére nem olyan gyakori.
Nekünk az első 4 hétben 3x szólat meg, de szerencsére vaklárma volt!
Barátnőm, aki kölcsön adta, fel is hívta arra a figyelmemet, hogy ne essek egyből pánikba.
A babák képesek olyan mélyen bealudni, hogy néha nagyon lapikat lélegeznek vagy olyan mintha kihagynának egy picit. Nálunk is ez történt.
Télen ne fűtsetek nagyon, mert egyáltalán nem tesz jót egy újszülöttnek. Mi beleestünk ebbe a hibába a ,,tanuló első babánkkal"
Inkább fel kell öltöztetni a gyerkőt.
Az Angolok egyébként pont a bölcsőhalál elkerülése miatt 18 fokban altatják a gyereket és inkább jobban felöltöztetik.
Nálunk is később max 21 fok volt.
Egyébként Én találkoztam olyan anyukával, akinek fél óra alatt 3x állt le a babájának a légzése és volt olyan is, akinek a tüdejére ment a visszanyelt tejcsi.
Ha arra irányul a kérdés hogy kell-e légzésfigyelő, akkor szerintem nem árt.
A márkája nem mindegy! Nekünk Angelcare volt és meg voltunk vele elégedve. Még a régi fajta egyszerűt kaptuk kölcsön.
Első vagyok, nálam egyszer se kapcsolt ki az anyai ösztön, éjjel is nemegyszer ébredtem, sőt volt, hogy kinnt voltam, valamit éreztem belül, bementem, mikor az ajtóhoz értem, elkezdett csipogni. Fura dolgok ezek.
Nálam volt, hogy elég volt ráfújni, volt, hogy meg kellett paskolni, volt olyan is hogy ki kellett kapnom és ráznom. De itt már lilult a szája.
Még utolsó vagyok:
Persze megértem hogy aggódsz!
Ez szerintem teljesen természetes!
Mindkét esetben mentővel került a baba kórházba, mert a szülők nem tudtak más tenni.
Szerencsére mindkét gyerkő egészséges nagylány lett!
Vannak ilyen életmentő tanfolyamok, keress rá a neten.
Barátnőm is eleinte tükrözött, mert nekik csak sima
bébiőr volt.
Nekunk mar a korhazban kiderult, hogy gond van a kicsi szivevel, ezert felkeszitettek minket az esetleges legzesleallasra. Kaptunk Infant Flow SiPAP keszuleket, megtanitottak hogyan kell hasznalni.
Amugy nekunk az orvos ajanlotta, hogy ha lehetseges, akkor mozerben altassuk a kicsit kozvetlenul mellettem, mert az anyai oszton a legbiztosabb.
Utolso vagyok, megtalatam neked a kerdest az anyukarol meg a kislanyarol:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!