Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6-7 hónapos babának lehet...

6-7 hónapos babának lehet adni saját készítésű kaját?

Figyelt kérdés

Csirke, pulykahúsos üveges kajákat szoktam adni a babámnak, de mostanában mindenre fintorog (fog?), alig eszik valamit, szinte csak anyatejet enne.

Nagyon nehéz megetetnem. Gondoltam én magam inkább elkészítem a húsos kajákat is.

Lehet adni neki csirkemellfiléből készülteket, ami a fagyasztóban van? Vagy maradjunk egyelőre az üvegeseknél?

#bébikaják
2013. júl. 17. 13:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nekünk azt mondta a doki, hogy ő nem bébikaja ellenes, sőt...manapság azok a zöldségek, gyümik amiket a boltokban lehet kapni...hát enyhén szólva nem babáknak való. Főleg a répa-abban nagyon sok a nitrát.

Szóval én üveges kajákat adok a babámnak, de szigorúan olyat, amiben nincs hozzáadott cukor, só, tartósitószer, szinezék, stb...nem mondom, anyagilag megterhelő, de még mindig jobb mint a gázzal érlelt zöldséget, gyümölcsöt adni neki. A bébikaják pedig szigorúan ellenőrizve vannak.

Persze ha lenne a közelünkben biobolt, akkor magam késziteném el, de sajnos egy sincs.

Tudom, hogy leleszek pontozva, de akkor is ez a véleményem.

2013. júl. 17. 20:58
 12/14 anonim ***** válasza:
63%

Persze, akkor a védőnő, vagy a doki adjon pénzt biopiacra, vagy üveges bébikajára.

Vagy rezsit fizetek, vagy üveges babaételt veszek, de az utcán élünk.

Könnyen osztja az észt az akinek nincs anyagi gondja.

Másrészről szerintem nagyon el van manapság túlozva ez is, hogy a mai élelmiszerek ilyen-olyan vackok.

2013. júl. 17. 21:50
 13/14 anonim ***** válasza:
hát szerintem itt most nem az anyagi helyzet volt a kérdés, hanem, hogy mi a jobb a babáknak, nem?
2013. júl. 17. 21:53
 14/14 anonim ***** válasza:

5-9-es vagyok

Igen, nagyon el van túlozva a dolog. Az én apukám agronómus, így kikértem a véleményét a hozzátáplálás kezdetekor, hogy mennyire biztonságos, ha nagy boltban veszek nem bio zöldséget, mert én is a legjobbat akarom a lányomnak. Azt mondta, a magyar szabályozás nagyon szigorú, sokkal szigorúbb, mint sok környező országban, úgyhogy a magyar zöldség-gyümölcsben meg lehet bízni. És hogy inkább nagy boltban vegyem meg, mint piacon a kis nénikéktől, bízva abban, hogy biztos nem vegyszerez, (és ez sokszor sajnos nem így van) mert ha hozzá nem értő ember használ növényvédő szereket, nah, abból tényleg baj lehet.

A nitrit-nitrát téma is nagyon aggasztott, erről is kérdeztem. És azt mondta ezzel kapcsolatban is, hogy valóban vannak olyan növények, amik hajlamosabbak megkötni a nitrogént, spenót, cékla pl, ezek leginkább, de ezek határértékét is vizsgálni szokták, bionál mindenképp, de ha kertészetből van (tehát x-y cég termel valamit, pl mórakert...most csajk ez jut eszembe, de értitek mire gondolok), az is teljesen biztonságos és ellenőrzött!

Szóval túl van ez is lihegve, amiből tudtam szereztem vidéki rokonoktól olyat, ami nem kezelt, a többit meg megvettem a Tescoból, mert ott szép az áru...és nyilván ésszel, nem a felfújt paprikát, persze nem is ehette még ekkor :)

Egyébként én az üvegesben sem bízom sokkal jobban. Az alapanyagokat ellenőrzik persze, de mivel nagyüzemi termelés zajlik, mégis mi a garancia rá, hogy nem kerül bele férges alma, meg néhány kukac, bogár????? Nyilván nem kézzel pucolják és aprítják az összetevőket... :)

2013. júl. 18. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!