6-7 hónapos babának lehet adni saját készítésű kaját?
Csirke, pulykahúsos üveges kajákat szoktam adni a babámnak, de mostanában mindenre fintorog (fog?), alig eszik valamit, szinte csak anyatejet enne.
Nagyon nehéz megetetnem. Gondoltam én magam inkább elkészítem a húsos kajákat is.
Lehet adni neki csirkemellfiléből készülteket, ami a fagyasztóban van? Vagy maradjunk egyelőre az üvegeseknél?
Ma kipróbálom a banán, alma kombót pépesítve, mert azt a hozzátáplálás legelején megette. Mostanában ha adok üveges desszertet, azt sem nagyon eszi.
Más úgy-ahogy meg tudja etetni, de tőlem nem fogad el mostanában szinte semmit.
Létezik hogy a fog miatt, vagy újra visszatért a cicihez?
Ősszel csak reggel és este szeretném szoptatni.(máskor nem lesz lehetőség)
Én szinte csak kizárólag sajátkezűleg elkészített ételt adtam a lányomnak, üvegeset csak utazások alkalmával kapott.
Én a zöldséget párolóbetétes edényben készítettem neki, így finom ízletes maradt, semmi ízesítést, sót nem adtam hozzá soha. Csirkemellet pedig csak vízben főztem meg. Nagyon hamar el lehet készülni vele, és mindig 2 napi adagot készítettem, így csak 2 naponta kellett főzőcskéznem. A husit pedig apró darabokra vágva fagyasztottam le, ami 2 napi kajájába elég, annyit főztem meg egyszerre...
ez megnyugtató. a gyerekorvos viszont ragaszkodik a bolti, üveges kajákhoz..
gondolja, pénz nem számít.:DDDDD
A gyerekorvosod egy barom.
Én sosem adok üvegest, csakis saját magam készítem az ételeit, így a csirkemellet is.
Sokkal gazdaságosabb főzögetni neki, mint megvenni a méregdrága babaételt amibe ráadásul tesznek sót, néha cukrot is.
5. vagyok
Hát ez jó :)
Az én védőnőm meg kifejezetten azt mondta, hogy tök fölösleges a drága üveges kaját megvenni, mert borzasztó egyszerű főzni rájuk, úgyhogy nyugodtan.
Ráadásul én rosszul vagyok tle, hogy az üvegesben a zöldség-hús-olaj mellett mindenbe raknak rizslisztet vagy valami hasonlót, még a gyümölcsökbe is, úgyhogy a lányom meg se ette, mert ismeri a gyümölcsöket, és hát sokszor sót és cukrot is...
Szerintem sokkal egészségesebb, ha csak a natur zöldséget kapja párolva, mellé a husi, pici olaj, hogy a zsírban oldódó vitaminok is fel tudjanak szívódni.
sokan mondják hogy az üveges biztonságosabb.
mondjuk mi nem járunk biopiacra, általában nagyáruházakban vesszük a gyümit is.
a védőnő a biopiacra esküszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!