Izgága sajtkukac babák szülei! Ti hogyan tudtátok lecsillapítani a babátokat?
Kislányom lassan 1 éves, de képtelen magától elaludni. Álmos, fáradt, de ahogy fekszik az ágyán, folyamatosan forgolódik, mocorog, csapkod a lábával, gyűrögeti a takaróját...egy pillanatig nem bír nyugton maradni és persze így képtelen elaludni. Ott vagyok mellette, simogatom a hátát, fenekét, lassan, álmosítóan (szerintem, én biztos aludnék), de neki akkor is mocorognia "kell".
Hogyan lehetne megnyugtatni? Hogyan tudnám megtanítani lecsillapodni?
Én is próbáltam már hogy lefogom, de akkor olyan hisztit csap, hogy zeng a ház tőle. Meg folyton próbálja kirúgni magát, ha sikerül neki, akkor meg is rúg. De ezek szerint kitartóbbnak kell lennem.
Neked sikerült már megtanítani a babábdnak, hogy lenyugodjon?
igen, ma már hiszti nélkül mesével és beszélgetéssel alszunk 21 hónapos. 2 rész vizipók, aztán elmegy aludni a mese is, ekkor néha van egy kis sírás, de nem hiszti, mert tudja, hogy akkor sem nézzük tovább, nem szállhat le az ágyról és nem állhat fel, nem kap sem enni, sem inni, se bilizni nem megyünk, maximum vizet ihat ekkor már. ezeket a szabályokat ismeri és elfogadja, kis sírás után hajlandó beszélgetni. simogatom közben és duruzsolok, mostanában ő is simogat, mert ő is altat engem, van amikor azt igényli, hogy ölbe vegyem, pl. ma. így általában a mesével együtt 30 perc az alvás, előtte végtelen szenvedésnek tűnt...nem volt egyszerű kialakítani a ritmust.
fontos, hogy nyolc előtt elkezdjem altatni, mert kölönben átesik a holtpontot, az is fontos, hogy a déli alvás dél körül legyen és ne aludjon két óránál többet napközben. a renszer nem is hittem, hogy ennyitt számít, de nálunk bevált. ha valami miatt egy nap nem alakul jól igyekszemm a következő nap tartani magunkat ezekhez és ez segít.
bébiként is rossz alvó volt, és a mai napig megébred, pedig velünk alszik, de legalább az altatás nem kín, hanem sokszor kelles összebújás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!