Hogyan kerül a gyerek kapcsolatba a gyerekcsatornákkal?
A szülő ülteti le legtöbször gyereket a tévé elé, mert addig is csendben van. Elképedve olvastam itt néhány alkalommal, hogy az alig pár hónapos baba is tévézik a pihenőszékéből :(
Nálunk este kb. 1 órán keresztül tévézik a 10 éves lányom, de inkább a természetfilmek felé lökdösöm. Hétvégén hajlamos lenne ottfelejteni magát, de nem engedem. A kicsi, mégcsak fél éves, de ő egyáltalán nincs kapcsolatban még a tévével.
Nálunk már elég nagy a kiscsajszi, de a tévézésnek szabályai vannak és voltak. Illetve majd lesznek. Reggel nézhet tévét, felügyelet mellett. Ennek időtartama annyi, hogy elmosogatom az esti mosatlanokat, megcsinálom az ágyat, elkészítem a reggelinket. Ez kb. fél óra, azaz egy mesényi idő. Nagyon figyelek arra, hogy milyen mesét néz a lányom, és cáfolom, hogy pl. a Minimax idétlen lenne. Elég sok olyan mese van, ami a kisebb korosztályt célozza meg, és közvetít értékeket. (Ellenben a Cartoon-os rémségekkel) Esetleg úgy kéne a mesékről véleményt alkotni, hogy le kell ülni a gyerekkel mesét nézni és tudni, hogy mit néz, miről szól a mese.
Nem vagyok tv-párti, de haladni kell a korral! Más a gyerekek igénye, mint régen a mieink voltak. Igazodni kell a világhoz, nem lehet a gyereket 100%-osan eltiltani a tv-től, hiszen milyen példát mutatsz a gyereknek, hogyha ő nem nézhet tévét, magyarázod a rossz hatásait, de este a ti szobátokban meg megy!
Egy gyesen lévő, 3 éves kislány pedagógus anyukája
A másfél éves lányomat soha nem kötötték le a mesefilmek, pedig már pár hete bepróbálkoztam vele dvd formájában, de kb 2 percig nézte és szaladt tovább játszani. Nálunk sem megy a tv egész nap csak este, akkor is inkább apa nézi, a gyereket kizárólag a reklám érdkli az egészből.
Egyébként még a minimax a legjobb a sok bugyuta mesecsatorna közül. Én speciel nem bánnám, ha napi fél órára lekötné, mert más dolgom is van néha, mint kirakózni, mesekönyvet olvasni, meg rajzolgatni.
régen az öcsém is nézte a minimaxot és a cartoon network-öt is, de már nem emlékszem, hogy kezdődött, csak arra emlékszem, hogy apuval mindig cirkuszoltak az esti hiradó alatt, hogy akkor most ki is nézze a TV-t. Ezt nem akarom. A mesefilmek jöhetnek, de annyi butaság van a többi csatornán, hogy az eszem megáll. Még a két kereskedelmi tv-n is hétvégén reggelente. Én arra hajazok, hogya kisfiam másban legyen ügyes és okos, és akkor nem ő érzi majd magát kirekesztettnek, hanem a többiek fognak irigykedni rá.
Ha megtalálom a kérdéseket, amit olvastam elébb, akkor belinkelem
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
a két utolsó előtti válasz tűnt fel, és onnan jutott eszembe, hogy már régebben is olvastam, főleg a minimaxról. Az utolsó előtti választ csak azért emeltem ki, mert az író beleírta a teletubbie-kat, azok meg szegények olyan értelmi fogyatékosok, hogy a szegény gyereket inkább csak butítja, nem okosítja. (Előre is bocsi, ez saját vélemény)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!