Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első babások, használtatok...

Első babások, használtatok légzésfigyelőt, ha a baba a ti szobátokban volt?

Figyelt kérdés

Egy ismerős azzal riogat,hogy egy rokonáéknál már 2x befulladt a baba.És,hogy nem lényeg ha mellettem van a kiságya vegyünk légzésfigyelőt.Teszem hozzá,nekik van pénzük,nem jelentett nekik gondot mindent megvenni,ami nekünk talán felesleges lenne mert nem nagyzolunk.

Amíg úgy volt,h.külön szobája lesz akartam még bébiőrt is,de így,hogy egy méterre lesz tőlem nem látom értelmét.

2013. júl. 13. 22:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
80%
Mi kaptunk egyet a szüleimtől, úgy terveztem, hogy mindenképp használni fogom. Nálunk is az ágy mellett van a babaágy. A helyzet az, hogy az első 6 hétben nem sokat aludt a baba a kiságyban, így nem is tudtam használni a légzésfigyelőt. Utána pedig annyira féltem a téves riasztástól, hogy végül sosem kapcsoltam még be. Ha a baba ott van közel, ő automatikusan rááll a te légzésedre, így nem "felejti el". Legjobban 4 hónapos kor körül kell odafigyelni, mert akkor áll át a reflex szerű légzés tudatossá. Mikor a fiam pár hetesen hasra fordult magától, mert be volt dugulva az orra, és úgy jobban kapott levegőt, onnantól nem aggódtam.:)
2013. júl. 13. 23:08
 12/26 anonim ***** válasza:
82%
Egy méterre van tőlem is de van. Igy vagyok.nyugodt. Amúgy sem ébrednél fel ha bármi történne. Nem fog;-) De jó ha van.
2013. júl. 13. 23:09
 13/26 anonim ***** válasza:
69%

Nekünk is volt kölcsön, fontosnak tartom!

Viszont a babám az első 3 hónapban nem volt hajlandó a kiságyban aludni, így magam mellé vettem, kihúzható kanapén aludtunk, így nem tudtam matrac alá betenni a légzésfigyelő lapját. Utána 1 hónapig használtuk, majd költöztünk, már nem vettem elő, most lesz 6 hónapos nemsokára a kisfiam, így vissza is adtuk.

Esetleg, ha kölcsön tudsz kérni valakitől, az jó lenne, mert nem tudhatod, mennyit fogjátok használni.

2013. júl. 13. 23:23
 14/26 anonim ***** válasza:
88%
Miért lettünk lepontozva?? Mert elmondtuk a véleményünk, tapasztalatainkat? Nem értem...
2013. júl. 13. 23:51
 15/26 A kérdező kommentje:

Már bocsi,de én csak most olvastam a válaszaitokat úgyhogy magatok közt keressétek akinek gondja van.

Nem gondoltam,hogy csak ilyen válaszokat kapok.Nem vagyunk olyan helyzetben,hogy 30-40ezrekért vegyünk egy készüléket.

2013. júl. 14. 05:20
 16/26 anonim ***** válasza:
68%

Lehet bérelni, kölcsönkérni, meg nem is mindegyik kerül 30-40 ezerbe. Én is úgy gondolom, hogy az ilyesmin nem szabad spórolni. Inkább hordjon a baba használt ruhákat, inkább legyen néhánnyal kevesebb plüsse, zenélő forgója, baldachinja, inkább legyen olcsó babakocsija stb.

Nekünk is volt, pedig velünk aludt sokáig. Én csak így voltam nyugodt. Nekünk pelenkára csatolható légzésfigyelőnk volt, így bárhol használhattuk, nem csak a kiságyban. Ha a baba nem vesz levegőt, az sajnos csak néma csenddel jár, így nem valószínű, hogy felébred rá az anyuka. Sokszor csak az is elég a babának, hogy felébred a légzésfigyelő riasztására, és akkor vesz levegőt, szóval akkor is van értelme, ha nem végeztél újraélesztési tanfolyamot.

2013. júl. 14. 05:45
 17/26 anonim ***** válasza:
70%
Tök mindegy hány méterre van tőled. Ha nem vesz levegőt arra nem fogsz felébredni, mert nem jár zajjal.
2013. júl. 14. 06:03
 18/26 anonim ***** válasza:
52%

szerintem tuti találsz egy kölcsön, vagy valóban lehet bérelni is, nekünk kettő kell, mindkettőt úgy "szereztem" a rokonságból. valaki írta, akkor van értelme, ha tudod, mit kell tenned, remélem azért annak is utánanéz mindenki, ha riaszt, tudni kell lépni valamit.

engem megnyugtat nagyon, szóval én is betenném.

2013. júl. 14. 06:37
 19/26 anonim ***** válasza:
57%

Én mindig csodálkozom,amikor egy anya azt állítja,hogy ő úgyis észreveszi,hogy a gyerek nem vesz levegőt! Hát irigylem, ha létezik ilyen!

Én 3 hét után olyan hulla voltam,hogy két etetés között a 3. világháborút is lejátszmázhatták volna a fülemtől 10 cm-re, nem vettem volna észre, nemhogy azt,hogy a 3 hetes babám légzése kihagy!

Használtan lehet venni olcsóbban!

Egyébként nem értelek! Azért mert nem értenek egyet a válaszolók a nézeteddel, nem kell megsértődni!

2013. júl. 14. 07:12
 20/26 anonim ***** válasza:
70%
Felelősen gondolkodó emberektől csak ilyen válaszokat fogsz kapni. Nem kell 30-40.000 forintért venni, írták itt többen, hogy lehet bérelni. Gondolkozz el, pár ezer forint vagy a gyereked élete. Számomra nem volt kérdés.
2013. júl. 14. 07:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!