Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell huzogatni a...

Hogyan kell huzogatni a kisfiúk kukijan a bőrt?

Figyelt kérdés

8hónapos a fiam heti 1x huzogatnam nekí de olyan kis pici még a kukija hogy meg se tudom fogni. Fürdés közben gondoltam de hogyan? Mennyire huzhatom le neki? Megpróbáltam de szinte meg sem mozdult a bőr..

Megoszlanak erről a vélemények sokak szerint egy év alatt nem szabad sokak szerint kell mert letapad

2013. júl. 13. 13:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%

> sokak szerint kell mert letapad

Hülyeség. Le *van* tapadva. Természetes. Ha húzogatjuk, és felsértjük, akkor viszont összenőhet és kész a baj.

Pelenkás korban jól van a gyerek úgy ahogy van. Majd utána lehet elkezdeni gyakorolni vele, aztán neki is megtanítani, hogy húzza hátra mindig ameddig kényelmesen megy. Szépen fokozatosan jobb lesz.

2013. júl. 14. 17:59
 12/18 anonim ***** válasza:
Én is pont úgy tudom, mint a 10-es válaszoló. Az orvosunk és a védőnőnk is ezt mondja.
2013. júl. 24. 21:50
 13/18 anonim ***** válasza:

Hát ez aztán marha jó mit ne mondjak.

Egyik orvos ezt mondja a másik meg amazt.

Most akkor mégis mi a jobb a gyereknek? Jó lenne ha már végre közös nevezőre tudnának jutni a mélyen tisztelt szakik!!!!

Jól le lettem pontozva, pedig csak szó szerint az orvosunk utasításait követem. Remek!

6-os voltam.

2013. júl. 27. 10:14
 14/18 anonim válasza:
48%

Sziasztok, az en kisfiam 11 honapos, a dokinő ma annyira hatrahuzta a kukijat, hogy azota kisebb nagyobb megszakitasokkal sir, amikor meg pisilt akkor visitott, a pelusa pirosas... Hat gondolhatjatok mitől...

Ez szerintem nem normalis dolog.

Mar minden honapban ezzel jon a doki, hogy huzogassam, Apuka bevallata, dehat nem ertem hogy ez minek?

Annyira sajnalom szegenyt, latszik, hogy szenved.

2013. júl. 31. 17:00
 15/18 anonim ***** válasza:

14-es!

nem érted, minek??!!!

Hát azért mert letapadhat neki!

Az jobb lenne ha szikével vágná fel????

Inkább óvatosan húzogassátok neki. De tényleg csak óvatosan és kamillás vízben fürdesd.

2013. aug. 3. 11:43
 16/18 anonim ***** válasza:
47%
15-os: biztosithatlak arrol, hogy nem attol "tapad le" mert nem nyulnak hozza, valamint azt is egy elegge brutalis modszernek velem, hogy eroszakkal, fajdalommal, seruleseket okozva kell a letapadast megszuntetni. Valahogy csak sikerult az emberisegnek tulelnie jo par evezredet anelkul, hogy holmi felnott a kisfiuk micsodajat tepegette...
2013. aug. 3. 12:56
 17/18 anonim ***** válasza:
29%

16-os!

Egy anonimitásba burkolózott embernek a szava nekem nem biztosíték semmire, így hát nem is biztosítanod engem semmiről.

A fájdalom okozás részével én sem értek egyet, de minthogy nem végeztem orvosi egyetemet és nem értek a gyermekgyógyászathoz így én is laikusan az orvosunkra hagyatkozom e kérdésben és mindennemű kérdésben ami a gyermekeimet érinti. Nem kérdőjelezem meg az ő tudását, szakmai hozzáértését.

15-ös voltam.

2013. aug. 3. 22:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Kedves 15-ös és utolsó válaszoló. Apuka vagyok, férfi, a nővérem pedig gyermekorvos. Nem kell huzogatni a bőrt, sőt, egy éves korig nem is szabad, mert a mikrorepedések miatt többet árthatsz, mint amennyit esetleg használnál. Nekem sem húzogatta édesanyám annak idején, és köszönöm, tökéletesen működik, sosem volt semmi bajom vele. De elárulom, pl az angolszász országokban ma sem divat ez a húzogatás idejekorán, ahogy pl Afrikában sem. Szerintem itthon sem egyébként, érdemes akár babás könyvekben, babamagazinokban utána olvasni a dolgoknak, mert az álláspont ott egységes, hiszen felelőtlenül nem lehet leírni bármit. Sajnos van még olyan gyerekorvos ma is, aki a rendelőben, a zárt ajtók mögött még mindig a 40 éve elavult dolgokhoz ragaszkodik.
2013. aug. 12. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!