Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell huzogatni a...

Hogyan kell huzogatni a kisfiúk kukijan a bőrt?

Figyelt kérdés

8hónapos a fiam heti 1x huzogatnam nekí de olyan kis pici még a kukija hogy meg se tudom fogni. Fürdés közben gondoltam de hogyan? Mennyire huzhatom le neki? Megpróbáltam de szinte meg sem mozdult a bőr..

Megoszlanak erről a vélemények sokak szerint egy év alatt nem szabad sokak szerint kell mert letapad

2013. júl. 13. 13:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
43%
Miért kéne húzogatni,ne piszkáld nem kell.
2013. júl. 13. 13:57
 2/18 anonim ***** válasza:

Szia !:) ez az én kérdésem volt nemrég, kaptam hasznos válaszokat.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2013. júl. 13. 14:14
 3/18 anonim ***** válasza:

Nekem a házi orvos azt mondta mikor kijött pár naposan a fiam hoz, húzogassam minden este, s minden pelenkázáskor!

Pelenkázáskor két ujjal megfogom, s amennyire lehet, hátra húzom. Volt rajta 2 mm-es lyuk, most 1 hónaposan már 6 mm lyuk van rajta ha hártahúzom. Lassan mindig nagyobb lesz a lyuk, s majd egyszer csak az egész makkja ki lesz.

A védőnő azt mondta ne csináljak vele semmit...

2 barátnőm nem húzogatta 1 éves korig, most mindd a két fiút 4 évesen műtik, mert nem megy hátra a bőr.

A Barátnőmnek a második is fiú lett, nemi húzogatja első perctől, 7 hónapos, és teljesen hátra tudja neki húzni!

2013. júl. 13. 16:26
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Sose húzogattam,most 2 éves a fiam a doki nézi meg neki néha-néha nincs semmi gond.
2013. júl. 13. 16:27
 5/18 anonim ***** válasza:

Az egyik kezeddel a tövénél fogd meg a fütyit, a másik kezeddel pedig próbáld a bőrt visszahúzni. Már bocsánat, de hasonló, mint a nagyoknál.

Amúgy én sem tudom, hogy húzogassam-e...Néha szoktam, néha nem, de akárhogy csinálom, mindig lelkiismeretfurdalásom van, hogy biztos elrontom. Főleg, hogy semennyire nem jön.

2013. júl. 13. 16:39
 6/18 anonim ***** válasza:
50%

Én minden fürdés után visszahúzom neki de épp annyira amennyire csak engedi ( szóval nem erőltetem), csak hogy meg tudjam rendesen tisztogatni neki.

A gyerekorvos mondta hogy így csináljam hát így is csinálom.

6 hónapos kisfiú anyukája

2013. júl. 13. 19:14
 7/18 anonim ***** válasza:
Két fiam van, ennyi idősen még nem kell huzogatni.
2013. júl. 13. 20:22
 8/18 anonim ***** válasza:
3-as válaszolónak : a fitymaszűkület nem attól van, hogy húzogatod - e, vagy sem. Két nagyfiú anyukája
2013. júl. 13. 20:25
 9/18 anonim ***** válasza:
A mi doktornőnk azt mondta, hogy 1 éves kor után kell heti 1-szer. Én is bénázom, még 1-szer sikerült normálisan. vízben talán könnyebb lehet, de az én kisfiam nem ül le a kádban, tehát nálunk ez sem vált be.
2013. júl. 13. 21:00
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy 1 éves korig nem kell és nem is szabad húzogatni. Ha húzogatod, mikrorepedéseket okozhatsz a bőrön, ami hegesedéssel gyógyul, és pont ez okozhat kóros letapadásokat. Igazából kamaszkorig nem gond az élettani letapadás, ha normálisan tud pisilni, utána pedig általában megoldódik magától. Ha mégsem, akkor egy speciális krémmel lehet oldani a letapadást, nem kell brutális módszerekhez folyamodni. Csak sajnos sok gyerekorvos nem halad a tudomány fejlődésével, ezért ezt nem tudják.
2013. júl. 14. 05:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!