Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire fognak ezek a dolgok...

Mennyire fognak ezek a dolgok megváltozni a baba születése után?

Figyelt kérdés

Eddig havonta egyszer mentünk csak úgy látogatóba édesapámékhoz, azon kívül meg ha névnap, szülinap volt (viszonylag gyakran), akkor ott is ott voltunk a Párommal. Tesóm mindig nyaggatott, hogy menjünk, látogassuk meg a Papát, Apáékat éppen, amikor ő itthon volt, és ráért, mert lejött Pestről.

A barátokhoz is azért kijártunk, és ott szerettünk sokáig maradni.

Mennyiben fognak ezek a dolgok változni? Mennyire fogom a szüleimet háttérbe szorítani a baba érdekei miatt, ha az úgy kívánja, hogy most aztán nem megyünk sehova?

Tényleg anyatigris lesz, az, aki megszül? Tényleg mindenkivel szembeszegül majd, ha olyan a helyzet, és akaratoskodnak, hogy menj, látogasd meg őket? Hogyan mondj nemet, ha már amúgy is régen voltál pl. a szüleidnél?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2013. júl. 9. 08:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor menj, amikor úgy érzed, de ők is meglátogathatnak.
2013. júl. 9. 08:55
 2/7 anonim ***** válasza:
73%

Mindenki más. Én a gyerekeim előtt sem voltam nagy utazgatós, azóta sem lettem az.

A gyerek érdekeit nemcsak az "anyatigris", hanem minden normálisan gondolkodó szülő előtérbe helyezi. Pici babával sem kell megszakítani a családi kapcsolatokat, de nyilván lkalmazkodni kell az új helyzethez.

Ne csinalj ebből már most problémát, majd meglátod, hogy nem akkora kunszt megoldani.

Nálunk annyi valtozott, hogy inkább hozzánk jönnek a rokonok, és mi ritkabban megyünk.

2013. júl. 9. 08:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha nem laknának messze rokonaim,mennék sűrűn és ők is jönnének.Mi is járunk barátokhoz a kicsivel.Annyi a feltételem hogy a fürdésre érjünk haza.Lányom nem tud aludni sehol,így nyűgös vele a dolog,de kell hogy szokja az embereket.Szerintem mehettek mindenhová,legalább nem estek abba a hibába mint mi,hogy sehol nem tud aludni a gyerek.Csak legyen meg a rendszere neki,tehát fürdésre érjetek haza,vagy ha másnál alszotok,akkor is legyen fürdés pont abban az időben,mint otthon.
2013. júl. 9. 08:59
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő hozzászólásokat! Ment a zöld kezecske!
2013. júl. 9. 09:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egy kicsi baba mellett a rokonok is megértik, hogy nem tudtok/akartok olyan gyakran utazgatni.

Az első időben mi sem mentünk a sétán kívül nagyon máshová, inkább hozzánk jöttek, akik látni szeretnének bennünket.

Ez egy ilyen időszak, aztán ahogy nő a gyermek, egyre többet lesz fent és élvezni is fogja, ha jöttök-mentek vele mindenfelé.

2013. júl. 9. 09:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem az a véleményem, hogy kicsi baba mellett az anyukának is jót tesz a kimozdulás, hogy ne csak 4 fal között, meg a környező 6 utcában mászkáljon. Biztosan lesz, amikor nem lesz kedvetek, energiátok menni, de akkor ezt meg lehet mondani, szerintem nem fognak megsértődni a rokonok. Vagy beszéljétek meg, hogy egyszer ők jönnek, egyszer ti mentek.
2013. júl. 9. 11:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek is!
2013. júl. 9. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!