Mennyire ártalmas egy babának alkalmanként enyhe nyugtatót adni?
Nemrég tudtam meg, hogy az egyik közeli ismerősömék amikor nem bírtak a picivel, sokat sírt, nem tudták elaltatni, adtak neki egy kis nyugtatót, hogy jobban aludjon. De már pár hónapos korától. Nem szóltam nekik, de nagyon kiakadtam. Hogy lehet egy pár hónapos babát nyugtatózni?
Felmerült bennem a kérdés, hogy ártottak-e ezzel neki?
Ez már nem most történt, lassan iskolába megy, nagyon mozgékony, vidám kislány.
szerintem van az a helyzet, amikor a baba már hányásig sír, vagy már sérvet kap, vagy olyan keveset alszik, h már árt neki.Kimerül tőle. A felnőtt is kimerül, ha huzamosabb ideig nem tud, csak keveset aludni. Ilyenkor jobb, ha orvosi rendelvényre kap valami gyógyszert, h tudjon pihenni. Inkább, minthogy kimerüljön. Az idegrendszeri fejletlenség is betegség, kezelést igényel. Ha gyógyszerest, akkor azt. Az orvos tudja jobban. Ha más baja van a babának, mondjuk, már pár naposan műtik és altatják, és rengeteg antibiotikumot kap, akkor nem háborodik fel senki, h "de hát az altatás káros!"
szóval szerintem könnyen botránkozik meg az, akinek ninsc ilyen probléma a babájával és naná, h szörnyülködik, h gyógszert kap. De értsétek meg, h van amikor muszáj. Mert a baba nincs jól.
Mennyi itt a képmutató anyuka. Imádtok ítélkezni, mi? Érdekes, hogy most itt ebben a kérdésben "alkalmatlannak tartjátok a feladatra" azt az anyát, akinek sokat sír a babája, de más kérdéseknél meg ajnározzátok azt, akinek elszakadt a cérnája és sírva üvöltve próbálta megnyugtatni a gyereket, h "jajj semmibaj, mindenkivel megesik". tehát csak az nem ítélhető el, amit ti is megtesztek...
Akérdésetekre, nem, nem adtam a babámnak soha nyugtatót mert nem volt rá szüksége.
Germicid-C-t szoktak adni környezetemben pl. fogzáskor vagy hasfájásnál ha napokig nem tud aludni a baba.Szerintem ez nem olyan vészes én is elhasználtam vagy 4-5 db-ot per baba vészhelyzetben.Persze orvos tudtával, mivel receptköteles, ő mondta hogy ha semmiképp nem boldogulunk egy felet adhatok néha.sima lázcsillapító enyhe nyugtató hatással,gondolom ismeritek,lényeg, hogy egyszer-egyszer-nem állandóan, rászoktatva a babát.Mindig jót aludt, kicserélve ébredt.Hálisten nem kellett sokszor.
Valódi nyugtatót azért nem adnék,én sem használtam még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!