Ti elkezdenétek kóstolgattatni?
Ezt felejtsd el, hogy műkaja.
Ha elmenne az anyatej, akkor is kellene neki a tej alapú táplálék és mivel 4 és fél hónaposan nem adhatsz neki tehéntejet, ezért a legjobb dolog, amit kaphatna az a tápszer lenne vagy a tejpép.
Egyáltalán amúgy nem műkaja, nagyon sok fontos tápanyag van benne, amire egy ekkora gyereknek szüksége van.
A zöldségben és gyümölcsben nincs meg minden, ami az anyatejben, annak hiányában a tápszerben, tejpépben megvan.
Szóval amíg van tejed, addig szoptass, a hozzátáplálás nem úgy néz ki, hogy soha többet nem kap tejalapú táplálékot. Ellenkezőleg. Mindkettőt kell kapnia. Tejalapút is és hozzátáplált dolgot is.
nem mű kaja, hanem speciális eljárással készült kaja, hogy a babák meg tudják emészteni.
ugyanis a sima tehéntejet nem tudják, nagyon eltérő összetételű mint az anyatej! ezért módosítják, vagyis szétbontják benne a tejfehérjét, így hasonlít az anyatej összetételére, ennyitől más. persze por alakú ami nem túl bizalomgerjesztő, de nem is egy csirketáp :D
az a baj a hozzátáplálással, hogy mire megeszik egy teljes adagot, addigra összeesel a fáradtságtól a nemalvás miatt. ráadásul a gyümölcs gyorsan bomló szénhidrát, 1-1,5 óra alatt teljesen megemészti a szervezet, míg a tej lassan bomló, 3 órára van szüksége hozzá a szervezetnek, hogy megeméssze.
azzal próbálkozhatsz, több értelmét látom, hogy lefejsz tejet és az utolsó etetésre cumisüvegből adod neki szopi után, de sűrítve. pl. sinlaccal, főtt- darált rizzsel, grízzel, krumplival.
Szia!
Ha elkezdesz kóstoltatni akkor sem a vacsit váltod ki vele elvileg, szóval akkor meg ugyan ott vagy. Én a vacsorát utoljára váltanám ki, mert szerintem talán az a legkritikusabb étkezés.
De nem akarok kioktató lenni, okosabb lehetsz nálam ebben mert nekem még csak 3 hós a kisfiam.
Én ha ilyen bajban lennék akkor vagy tejpépre váltanám a vacsit vagy tápszerre.
Az én tápszeres kisfiam 1 hónapja átalussza az éjszakát (3 hónapos). Na jó annyi hogy most 1 hete éjszaka is eszik, szerintem a fejlődési ugrás miatt.
Jók ezek a mai tápszerek, tejpépek, én ezt tudom ajánlani neked. Hidd el, jó lesz a babának és neked is.
Minden jót.
2. vagyok. én is sinlacot adtam a fiamnak mikor pici volt.
kevés tejem volt, így esténként miután szopizott, kapott egy üveg sinlacot tápszernek megcsinálva. ez szentjánoskenyérmag és rizs dara, vízzel felhúzod, rázod 1-2 percig, mert nehezen olvad és ihatja is.
de gyümölcsbe is teheted, sűríti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!