Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első szülinap? Ki hogy készült...

Első szülinap? Ki hogy készült rá, milyen tortát vettetek/sütöttetek, kiket hívtatok meg?

Figyelt kérdés
A fiam szülinapja szerdára esik,ezen a napon mindenki dolgozik,a párom sincs itthon,mert csak hétvégente jön haza. Én mégis szeretném AZON a napon ünnepelni,mert mégiscsak az az eredeti. Két ünneplés szerintetek megkavarná? Szerintem furcsa lenne neki,hogy miért kap megint tortát,stb. Szomorú vagyok,hogy egyedül kell megünnepelnem vele ezt a napot,leginkább hogy az apja nem lehet velünk. Úgyhogy muszáj lesz hétvégén is megtartani,1 hónap múlva esedékes. Ti hogy csináltátok? Egy torta a vendégeknek,egy a babának,amit széttrancsírozhat? Csináltattatok vagy s.k. készítettétek?
2013. júl. 1. 21:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%

Babámnak jövő hét pénteken lesz a szülinapja. Szerintem szombaton ünnepeljük. Pénteken, mire ide érne mindenki munka után, már lehet, h majdnem pancsi idő lenne... Itt lesznek a nagyszülők és nagybácsik. Ezt a tortát szeretném sütni neki: [link]

De lehet, h csinálok egy gyümölcs tortát a felnőtteknek.

2013. júl. 1. 21:18
 2/17 anonim ***** válasza:
80%

Szia,

másfél hónapja töltötte a picikém,

a tortát egyet vettünk tescoban széttrancsírozásra (Rigó Jancsi torta)

Saját kezűleg csináltam a másikat, Nutellás epertorta mellett döntöttem..:-)

Belseje:

[link]

Végeredmény:

[link]

Szerencsére a napján tudtuk ünnepelni, pont péntekre esett! :)

Akik itt voltak:

Apukája családja részéről (mama-papa-nénje és nénje párja, dédimama, dédipapa, és két haver)

Én családi részemről 2 testvérem, anyukám és az ő párja, nagynéném - nagybátyám, dédimama és egy barátnőm)

És persze kis családunk a kis ünnepelt, tesója, anya apa..:-)

2013. júl. 1. 21:47
 3/17 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem egy évesen még nem zavarná meg,hogy kétszer kap tortát.Én is megünnepelném vele azon a napon,mert mégis csak akkor van a szülinapja.De nagy ünneplés helyett csinálhatsz neki valami jó programot,amit nagyon szeret.Az a nap legyen csak az övé.Hétvégén meg majd a családdal is megünneplitek.A miénkre biztos jönnek a nagyszülők,keresztszülők a családdal,így több torta is lesz.
2013. júl. 1. 21:51
 4/17 A kérdező kommentje:
Fú,Coladio,ez nagyon jól néz ki! Félő,hogy az alapanyagok felét a gyártás alatt elpusztítanám :D köszi a válaszokat,akkor így lesz. Szerdán kiny.lom a sz.ros kis popóját :))),hétvégén pedig amit csak akar! Én csak szűk családi körre gondoltam,még nem tudom kik tudnak eljönni,mert a párom és az én szüleim is elváltak,előbbiek közül az egyik family 250,a másik 90 km-re,apuék közel,anyukám már nincs köztünk. Remélem azért el tudnak majd jönni,a fiam boldogsága a legfontosabb. Az első receptet megőrzöm,biztos finom :) egy próbasütést azért majd csinálok. És ha a rokonoknak csak sütiket vennék cukiból?
2013. júl. 1. 22:05
 5/17 anonim ***** válasza:
23%
1 évesen még nem csináltunk felhajtást, úgyse emlékszik rá, cukros ételeket meg alapból nem adok 1 évesnek, így tora sem volt.
2013. júl. 1. 22:12
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
pénteken lesz 1 éves a fiam,szűk családi kör lesz nálunk,sütögetés a kertben...autós formatortája lesz,széttrancsírozós nem lesz,az étel nem arra való...Nagyon hülye felfogás ha valaki nem ünnepli meg az első szülinapot,merthogy úgysem emlékszik rá.Őszintén szólva én a 6.szülinapomra sem emlékszem,mégis tudom hogy becsületesen megünnepeltük,mert ez ha úgy tetszik egy hagyomány,egy ünnep.És még ha nem is emlékszik rá,pár pillanatra biztos jó a kis lelkének hogy őt ünneplik,legalábbis az értelmesebb babák,biztos hogy felfognak belőle annyit,hogy "ez a nap más mint a többi".És ajándéka is lesz természetesen,mert mindenki jár ajándék a születésnapjára!
2013. júl. 1. 22:32
 7/17 anonim ***** válasza:
78%
Kedves utolsó! Gratulálok! Szuper anya vagy! Na jó túloztam! Szereti az ilyen egyáltalán a gyerekét??? Nem muszáj cukorban úszó, tejtől fröcsögő, csokimasszát elé rakni! Rengeteg egészséges tortarecept van, amit tele lehet rakni gyümölccsel. Tudod már csak maga az élmény! Az én fiam sikítva tapsolt úgy örült a tortájának. Én sütöttem, majd ha nagyobb lesz vissza nézi képen és jó érzéssel tölti el, mennyire szeretjük. Ha a te gyereked majd megkérdezi, hogy milyen volt az első szülinapján a tortája, akkor azt mondod "semmilyen! Minek az, úgy se értetted volna!" Nevetséges, hogy van aki nem tartja fontosnak az első szülinapot, mert úgy sem érti. Nem kell bazi nagy ajándék se. Csak egy kis szeretet, hogy tudja, igenis fontos része a családnak! Nem értem, hogy lehet kihagyni PONT AZ ELSŐ születésnapot az életéből!!!??? Jesszus, lassan robotokat nevelünk nem embereket!
2013. júl. 1. 22:33
 8/17 anonim ***** válasza:
71%
Utolsó előtti, bocsi, közbe írtak. :D
2013. júl. 1. 22:33
 9/17 anonim ***** válasza:
74%
5-ös!sajnálom szegény gyerekedet.Nem hallottál még cukormentes tortáról?Én 9 éve nem eszek cukrot,lehet pótolni már annyi féle dologgal.
2013. júl. 1. 22:35
 10/17 anonim ***** válasza:

Az azért túlzás, hogy torta se legyen. Viszont én nem hívogatnék meg embereket.

Általában nem bánom, ha jönnek hozzánk meg mi megyünk, de az ilyen össznépi megszervezett ünneplésektől rosszul vagyok egyszerűen.

Egyik baráti házaspár csinálja mindig ezt, ilyen bulit szerveznek a gyerek születésnapjára minden évben. És mindig az ő saját haverjaikat hívják el. A gyerek meg egyedül gyerek. Hát most ebben mi a jó, nem értem? Ez rohadul nem a gyerekért van véleményem szerint. Szerintem ő jobban élvezi, ha vele foglalkozol, azt csináltok, amit szeretne, mintha beállít az összes rokon és haver, beszélgetnek felnőtt dolgokról, elvannak, ő meg le van szarva, mert úgy sem lehet vele úgy foglalkozni, ilyen népes felnőtt összejövetelen.

2013. júl. 2. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!