Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek 8 hósan ez így...

Szerintetek 8 hósan ez így jó, mit változtatnátok? Kenyeret mikor adnátok neki? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Kisfiam 8 hónapos múlt. Nem szereti a tápszert, már nem is anyatejes sajnos. Nem kis fejtörést okoz a napi ételek összeállítása számára. Véleményezzétek már légyszi. Köszi

Reggeli: 1 db gyümölcs turmixolva sinlaccal, ebbe kutyulok neki 60 ml tápszert. Összesen 200 ml körül eszik.

Tízórai: 200 ml körüli gyümölcs

Ebéd: főzelék(már sokszor azt eszi, amit mi, vagy legalábbis a mi ebédünkből szedek ki neki zöldségeket és azt turmixolom össze.Néha egy kis tápszer is megy bele, de nem jellemző.)

Uzsonna: 1 babajoghurt vagy babapuding+1 dl gyümölcspüré.Vagy egy fél szelet kenyérke vajjal a püré helyett.

Vacsora: tejpép 180-200 ml körül.Ettől átalussza az éjszakát.

Írjátok már le, hogy szerintetek ez így jó-e. Mit csinálnátok másképp, ha nem eszi a tápszert?

Köszi előre is a segítséget!

2013. júl. 1. 11:55
 1/4 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy még nincs fogunk, de a darabosokat szépen eszi már fog nélkül is.
2013. júl. 1. 11:57
 2/4 anonim ***** válasza:
szerintem teljesen jól csinálod. A tízórai gyümölcsbr is tehetsz valami gabonát, hogy sűrűbb legyen, sinlac is jó, vagy dm-es kölespép. Jó, hogy így másba keverve megissza a tápszert. Lehet, hogy azért nem szereti a tápszert simán, mert ösztönösen tudja, hogy nem jó neki. A tejtermékeket még ne erőltesd. Adhatsz neki szezámtejet, különleges íze van, lehet, hogy szeretni fogja: szezámmagot őrölj meg kávédarálóban, egy darálónyit tegyél bele egy 7 decis befőttes üvegbe, öntsd fel vízzel, rázd össze, hagy állni 4-5 órát, rázd össze újra, szűrd le, pelenkán egyszerűbb, de szűrővel is lehet. és kész. 3-4 napig eláll hűtőben (de nálunk általában nincs rá ideje). Tehetsz bele sinlcot is. Tele van kálciummal, fehérjével.
2013. júl. 1. 12:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem jó,mi is kb így csináljuk,bár lányom hajlandó vacsira még tápszert enni.Neki 8hós korától ez a rend:

8: 200g tejpép vagy Sinemil

10: doboz krémtúró,doboz joghurt,natúr joghurt gyümivel,gyümi ( valamelyik ezek közül)

13: 200mili leves vagy 200-300g főzelék

15: ha leves volt 13-kor,akkor 200-250g főzelék.ha főzelék volt,akkor 200g gyümi

Délután esetleg rágcsál még,vagy 17kor eszik fél kenyeret üresen,pukit,gyümit.

21kor vacsi:270mili tápszer.

Én is azért adom a pépet neki,mert nincs meg a tejalap.6hós korától nem tudom legyűrni a tápszert a torkán,csakis vacsira.Ha teszel tápszert az ételbe és meg is eszi úgy,az jó.Lányom a rendes kaját nem eszi tápszerrel,de anyatejjel se ette.

2013. júl. 1. 12:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Ezek a babajoghurtok miért nem jók? Tejtermék, de úgy tudom átalakított tejből vannak azok is. Most grízpudingot adtam neki, simán bement. Muszáj vagyok neki tejalapú dolgot adni, mert másképp nem tudom megoldani.
2013. júl. 1. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!