Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabánk fél éves. Kell-e...

Kisbabánk fél éves. Kell-e neki is tb-t fizetnünk? Részletek alul!

Figyelt kérdés
Nemrég mentem férjhez, a férjem magyar állampolgár. Én eddig nem fizettem TB-t, de szeretnék. Jelenleg gyesen vagyok, így nem tudom, hogyan kell eljárni ebben az ügyben. Szeretnénk, ha a pici ügyei is elrendeződnének és nem tudom, hogy hozzá tartozik-e a tb befizetés, illetve kell-e neki is? Légyszi segítsetek, nem tudok már hová folyamodni, mert állandóan innen-oda kapcsolgatnak....
2013. márc. 6. 21:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Lehet butaságot mondok, de úgy tudom a gyes ideje alatt mindketten biztosítottak vagytok.
2013. márc. 6. 21:16
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha te is magyar állampolgár vagy akkor nem kell sem a baba sem utána tb járulékot fizetni egészen addig amíg a gyest kapod.Viszont érdekes hogy nem derült ki mikor a terhesség alatt orvoshoz jártál.
2013. márc. 6. 21:16
 3/12 anonim ***** válasza:
"sem a baba sem utánad tb járulékot fizetni"
2013. márc. 6. 21:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Minden magyar állampolgár a születése napjától 18 eves koráig az állam által biztosítva van.
2013. márc. 6. 21:19
 5/12 anonim ***** válasza:
2. kiderült, de a terhesgondozást így is úgy is megcsinálják. plusz soha nem az orvosi ellátásért kell fizetned, az orvos akkor is köteles ellátni, ha nincs tb-d és a kezelés költségeit se számlázzák ki. a NAV keres meg és kifizetteti veled visszamenőleg azokat a hónapokat, amikor nem voltál biztosított.
2013. márc. 6. 21:19
 6/12 1vélemény válasza:

fentebb jól írták, a magyar gyermekek 18 éves korukig biztosítottak (ha te magyar állampolgár vagy, a gyermek is az automatikusan, de anyakönyveztesd Magyarországon is, ha nem itt született...), magad után sem kell fizetni, mert a gyes alatt biztosított vagy... az már más kérdés, hogy ha sehol nem volt az eu-ban biztosítási jogviszonyod, akkor a NAV 5 évre visszamenőleg befizettetheti veled az egészségbiztosítási járulékot... egy viszont biztos, magyarországi állandó lakcím nélkül a fentieket ne vedd figyelembe!

[link]

2013. márc. 6. 21:25
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Minden magyar állampolgár gyereknek(kiskorú) alanyi jogon jár a társadalombiztosítás.
2013. márc. 6. 21:25
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors és világos válaszokat. A terhesség alatt úgy szerepeltem a kórházban, mint külföldi állampolgár, a lakcímet , stb azután intéztük, miután megszültem, a gyerekkel egyszerre. Tehát mindketten nyilvántartásban vagyunk, csak ezzel most megrémítettetek, hogy 5 évre visszamenőleg esetleg kifizettetik velem. Kihez tudok ilyenkor fordulni?
2013. márc. 6. 21:29
 9/12 Jégtánc ***** válasza:
Mivel előtte nem itt laktál,éltél,nem kell visszamenőleg fizetni.Vagy itt is éltél?
2013. márc. 6. 21:35
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem, nem itt éltem! A terhesség alatt sem, addig átjártunk dokihoz. Januártól élünk Pesten. Már minden papírunk megvan, szóval teljesen hivatalosan. Akkor ne is foglalkozzak semmivel? A gyerek 18 éves koráig biztosítva van? És még egy kérdés, sógornőm Cipruson él és májusban utazunk hozzá. Milyen biztosítást tudnátok nekem, nekünk ajánlani?
2013. márc. 6. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!