A kisfiamnak a végbelében mért 38,7 fokos láz mennyinek felel meg?
Figyelt kérdés
Le kell vonni belőle? Kell csillapítani? Panadol babyvel, vagy kúppal csillapítsam? Ez magas? Kihívjam az orvost, Amúgy jókedvű, mozgékony, köhög, de nem látszik betegnek.2009. okt. 15. 14:12
1/8 anonim válasza:
Végbélben mérve le kell belőle vonni a fél fokot tehát 38,2 és ez bizony láz.Vagy kúp vagy a panadol, de én a kúpra szavazok.És elvinném azért a dokihoz nézze meg mert ha köhög akkor lehet hogy torokgyulladása is van:(
Ja amúgy nem magas mert 38,0foktólvan láz,és sok folyadék!
2/8 anonim válasza:
Fél fokot kell levonni, tehát 38,2. És mivel 38 felett már csillapítani kell, igen, kell. Mekkora a bábád? 3 hó felett adható panadol, előtte csak kúp.
Én felhívnám a dokit, de szerintem elég lesz a lázcsillapító, mért legalább 4 óránként a lázát, és azért jó ha látja a doki, nehogy mondjuk a füle legyen begyulladva...
Nálunk is volt ilyen 2 napos, látszólag nem beteg láz, elmúlt...
3/8 anonim válasza:
POntosan! Ez még nem gáz, de kell a kúp! És kb két óra múlva megint gyakran mérd neki, nehogy felmenjen még jobban, ha csökken a kúp hatása!
4/8 anonim válasza:
Fél fokot kell levonni, vagyis 38,2. Adj neki Panadol szirupot, Cebion-cseppeket. Az sem mindegy, milyen a köhögés, ha durva, vagy állandó, arra kell valami, a jellegéből fakad, hogy hogy mi.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tegnap beszéltem a dokival a köhögése miatt, és köhögöéscsillapítót, és kaklcimuszk injekciót vetetett velem. Láza tegnap még nem volt. 1éves. Most adok neki panadol baby szuszpenziót, és akkor mérem. Ha feljebb megy kihívjam?
2009. okt. 15. 14:23
6/8 A kérdező kommentje:
Hülye kérdés, persze, akkor kihívom. De ha lemegy, és nem megy tovább a hőmérséklete?
2009. okt. 15. 14:24
7/8 anonim válasza:
Ha lemegy és nem lesz láza akkor ennyi volt:)De ha több napig lázas mindenképp vidd el a dokihoz.
8/8 anonim válasza:
Igazából 38,2-től beszélün lázról és 35 fokig nem lenne vele semmi teendőnk.A láz a szervezet védekező rendszere stb.Én is csillapítom már 37,7-től.Ha nem tudod levinni vagy gyorsan vissza szökik vidd el orvoshoz a lázgörcs és szövödmények elkerülése végett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!