2 es fel eves kisfiamra haragudtam ma, szerintetek normalis h egy anya haragszik a kisfiara?
Igenis lehet mérgesnek lenni. Nekem 2 éves, és bizony előfordul. Amikor pillanat alatt levág a földre 3 cserép virágot, pedig tudja, hogy nem szabad, vagy lerúg 2 muskátlis cserepemet, pedig tudja, hogy nem szabad.... Vagy az italát direkt kiönti a szobában, szólok, de csak nevet és folytatja. Olyankor fel tudnék robbanni. Igen, haragszom rá.
És igen, tudom, mi a harag. A másik cselekedetével bennem keltett negatív érzelmi viszonyulás.
Ami nem baj, mert érzi a gyerek, hogy rosszat tesz. Aki úgy áll hozzá, hogy sosem-haragszom-a-gyerekre,az én icipici szemem fényére, tök mindegy mit tesz, mindent elnézek neki, az no comment.
Ja, és az, hogy anyuka mosolyogva és önfeledten nézi, hogy élete értelme épp csokival összekeni a ruháját meg a fél lakást, miközben a Persilt szorongatja büszkén...na, az csak a reklámban van.
De nekem nem mondja senki, hogy ha a gyerek a feltakarított lakást fél perc alatt romba dönti, mosolyogva magyarázza neki, teljesen nyugodtan, büszkeséggel és örömmel, hogy kincsem, nem szabad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!