Miért nézik le az olyan anyukákat akik nem vesznek a babának felesleges dolgokat? Pl: orszívó, pelenkázó, légzésfigyelő, bababútor.
20-nak: a tápszert, hogy nem fizeti a biztosító, sőt sok ezer ft havonta nem semmi! Vagy is nagyon szomorú!
Orrszívó nagyon hasznos, 1600 Ft, egyszer kell megvenni.
Használtan ruhákat fillérekért lehet venni csomagban a Vaterán. És minden egyebet is lehet találni használtan a neten nagyon jó áron.
a havi száz erős túlzás,de egy havi 15 szerintem nem...Orrszivo valóban nem felesleges dolog,baratibb,mintha fel kellene szűrni neki egy esetleges arcureg gyulladasnal,ami a bennmaradt valadek miatt alakul ki...legzesfigyelo nekünk nem volt,de nem mondom,h felesleges..Egyszerűen nálunk alacsony volt a rizikofaktor,időre született,családban szerencsére nem volt bolcso halál,szoptatott baba,egy szobában aludtunk,stb..
Viszont azt nem értem,h olyan dolgokat. soroltal fel,amiket egyszer kell megvenni...nem ezek kerülnek ám sokba egy gyerek körül,hanem a mindennapi kiadások,ezeket szinte ingyen kihozhatod,de pelenkat és tarsait senki nem fog neked venni addig,míg szükséged van rá...aztan az a gyerek oviba megy,lesznek fizetős programok,aztan suliba,kellenek tankönyvek és így tovább,ahogy nő majd,egyre többé fog kerülni...
Aki arra számít, hogy a gyereke majd kap ingyen ebédet, meg az összes gyógyszere közgyógyos lesz (ami szerintem nem úgy működik, hogy bármit felírhatnak közgyógyra, és egy gyerek lázcsillapító üvegje 1000Ft) és nem vesz meg neki olyan "felesleges" dolgokat, mint az orrszívó pl., akkor az tényleg ne szüljön gyereket! Minek? Egy szerető szülő lelke szerintem nagyon nehezen viseli, ha látja, hogy a gyerekének nélkülöznie kell, arról már ne is beszéljünk, hogy egy szülőnek látni, hogy a gyereke éhezik, fázik, ha beteg nem tud neki gyógyszert venni...
Az orrszívó egyébként nagyon fontos és nem drága, de gondolom, ha nem telik a szívóra, akkor porszívóra sem. Persze, régen sem szívták az orrunkat, sokkal több is volt az elhúzódó nátha, az arcüreg és fülgyulladás és az ezekből következő felszúrások.
Persze, a légzésfigyelő nem létszükség, de hülyét kapok azoktól, akik azt írják, hogy neki sem volt, mégis itt van. Ha meghalt volna, most nem lenne ilyen okos. 1 értelmetlen halál is sok és ha a légzésfigyelő bejelez, lehet, hogy az is elkerülhető! Bocsánat, ez a téma érzékenyen érint, volt a szűk baráti körben bölcsőhalál.
Én nem nézek le senkit, akinek nincsenek a fenti dolgai, de azért gondolkodjon már el mindenki kicsit, aki gyereket szeretne vállalni és a saját gyerekét ne a társadalom többi emberével neveltesse már fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!