Mi a baj? Mikor "kell" a babáknak már megfordulni? Mi a "végső" határidő?
4 hónapos babám nem fordul meg sem hasról hátra, sem fordítva,oldalra is csak a cici után.
Plusz ha felemelem a magasba, akkor lefelé lóg keze-lába-feje, nem tartja meg.
Eddig a levegőben szépen kitartotta magát, fejét szépen tartja ölben vagy vállon, kipróbáltam pár percre az ültetést és nagyon élvezte, szépen tartotta magát (korához képest és persze párnákkal megtámasztva).
Egyébként kíváncsi és érdeklődő, de hason utál lenni.
Ki nem nyomja még magát, de hason elnyúlkál tárgyak után, és néha oldalra is kinyúl, hanyatt meg szépen megfogja még az arcom is és húzza magához.
Nem versenyeztetem a gyereket, de aggaszt, hogy esetleg valami gond van, mert eddig nem volt ilyen renyhe tartása. Esetleg lusta lenne?
Ne aggódd túl szegény gyereket, légy oly kedves. Még ha 6-7-8 hónapos korban nem fordul, az is normális. Mégiscsak hasonlítgatod valakihez, ha már 4 hónaposan ezen aggódsz! Nyugalom, sokszor írtuk, ne hasonlítsd senkihez a gyerekedet. Minden baba más ritmusban fejlődik,a doki észre fogja venni, vagy a védőnő, ha gond van vele, de még nagyon ráér fordulni!
Az enyémek 6 hónaposan kezdtek fordulni, senki nem aggódott egy percig se rajta.
Igyekszem nem túlaggódni vagy hasonlítgatni.
Nem tudom, mit mikorra ír a tankönyv.
Viszont árgus szemekkel figyelem, egyrészt azért, mert születése előtt keletkezett a mellékvesében egy bevérzés, ami elvileg erre nincs hatással, de ki tudja, és nem akarom újra kórházban látni szegénykémet.
Másrészt viszont eddig szépen tartotta mindenét, most meg napok óta lógnak a végtagjai, nem eszik rendesen, viszont a kedélye jó.
A fejét is nehezen emelte, rá kellett segíteni a hengerpárnázással, meg a felhúzásokkal (orvosi javaslat).
Mondjuk az is lehet, hogy viszonylag nagy baba, 3750 grammal született, most 6900 gr.
Hát ezért kérdezem, de holnap reggel megyünk tanácsadásra és rákérdezek a doktornőtől.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.
9:43-as. Nem kioktatásra van szüksége, hanem megnyugtatásra. Nem azért írt erre az oldalra, hogy még jól le is szólják. Egy dologban egyet értünk, nincs miért aggódni, de honnan tudja egy anya, hogy minden renben van-e, ha nem más babájához hasonlít?:)
Kedves kérdező, valóban minden baba más és más, így ha csak öt, hat hónaposan fog megfordulni a babád még az is jó, nincs időhöz kötve. Kellemes babázást.:)
A babák nem tudják, hogyan kell a "nagykönyv" szerint fejlődniük, én mindig ezt mondom. :)
A védőnőnk nekünk 6 hónapot mondott, hogy addig jó lenne, ha tudna fordulni. Tehát akárhogy is nézed, még 2 hónapja van, bőven ráér a fordulással! De az is lehet, hogy csak kicsit később kezdi el, de akkor sem lesz semmi baj!
Köszönöm a megnyugtatást.
Egyébként holnapra bejelentkeztünk tanácsadásra.
Letettem a telefont, 10 perc múlva a kisasszony bemutatta élete első önálló átfordulását hasról hátra...
No comment. :-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!