Mit csináljak másképpen? Mennyit egyen, hány óránként? Tapasztalatok?
a tápszert hagyd abba és tedd mellre sürűbben ne adj tápszert mert akkor alőbb agy utóbb abba fogod hagyni a szopizást, a melled valószínű azért fáj mert rosszul van rajta a baba próbáld meg másképp a szájába adni
szorítok
mi most vagyunk 6 hetesek
Szia, bár nem vagyok se orvos, se védőnő, de szerintem teljesen normális, hogy ilyen ütemben hízik a babád. Igaz,azt mondják, hogy 6 hónapos korukra duplázzák meg általában a súlyukat, de az is teljesen oké, ha ezt 2 hónapos korukra érik el. Csak azért tudom, mert az én kislányom az első hetekben 35-40 grammokat hízott, és utána néztem hogy nehogy baj legyen belőle + a védőnőm is mondta, hogy ne aggódjak, sokszor elfordul, attól még "normális méretű gyerekem lesz". Ez pont olyan mint a koraszülött vagy kis súlyú babák is behozzák a lemaradásukat 6 hónapos korukra.
Nekem 16 hetes a babám és kb 3 héttel ezelőttig nekem szinte egész nap fájt a cicim, és mostanra minden oké lett, pedig ugyan úgy szoptatom mint eddig.
A sebes mellbimbón már a kórházban túlestünk. Sajnos, a kórházban töltött időszak nem éppen baba és szoptatás barát módon zajlott. De ezt most hagyjuk, bár tudom, hogy ez is fontos ahhoz, hogy jól és hosszú ideig szoptatni tudjunk.
A szülés után vért kaptam, vérszegénység miatt, azt mondják ez is befolyásolta a tej mennyiségét. A kicsi besárgult, tovább maradtunk kórházban, majd a kórházban a kontrollvizsgálaton csípősen megjegyezték miért nem etetem a gyereket. Adjak neki tápszert, mert fogyott. A velem lévő 8 éves nagy lányom is megjegyezte, hogy egész nap eszik a gyerek, miért mond ilyet a néni. Valóban egész nap mellen volt, s mai napig igyekszem mindent elkövetni, hogy szopjon. A szopási technikája szerintem jó, nem a mellbimbóm fáj, hanem a mellem, belül. A nődoki azt mondta, alkati dolog, szedjek fájdalomcsillapítót. Persze inkább összeszorítom a fogamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!